vestnik

ZD Ljutomer: V ponedeljek o direktorju

Vestnik.si, 19. 3. 2024
Vanesa Jaušovec
Boštjan Pihlar se poteguje za nov mandat.
Aktualno

Boštjan Pihlar se poteguje za nov mandat. S postopki pohiteli, da bo lahko delo teklo nemoteno še naprej.

Na razpis za prosto mesto direktorja ZD Ljutomer je prispela samo ena vloga. Svet zavoda bo predstavitev kandidata ter imenovanje opravil na seji, ki je sklicana za ponedeljek, 25. marca, temu pa bo sledilo še pridobivanje soglasij občin ustanoviteljic javnega zavoda, in sicer Ljutomera, Razkrižja, Veržeja in Križevec. Dosedanji direktor Boštjan Pihlar nam je potrdil, da je vloga njegova, kar pomeni, da se poteguje za drug mandat. Na to mesto je namreč bil prvič imenovan novembra 2020.

Luka Vučko, predsednik sveta zavoda je pojasnil, da so s postopki za imenovanje direktorja pohiteli z namenom, da jih izvede svet zavoda v zdajšnji sestavi. Kajti sredi junija članom poteče mandat, kontinuiteta pri vodenju pa je pomembna zaradi izvedbe projektov, ki jih pripravlja javni zavod, med drugim tudi naložbo v nadzidavo prostorov. "Z vidika odgovornosti in v želji, da vse teče nemoteno in tako kot je zastavljeno, transparentno, smo se odločili, da glede na roke pri samem postopku, imenovanje izvedemo pred iztekom našega mandata," je še povedal  Vučko.



Ob vnovičnem imenovanju Boštjana Pihlarja za direktorja bo ta nov mandat nastopil 23. novembra, in tako nemoteno nadaljeval delo, ki je bilo doslej izstopajoče tako po uspešnem upravljanju javnega zavoda kot strokovnem napredku, ki so ga dosegli zaposleni kot kolektiv.

9585f3d809aad59faa5f2cd6b3fc8693
Vida Toš
Na razpis za prosto mesto direktorja ZD Ljutomer je prispela samo ena vloga.

zd-ljutomer imenovanje-direktorja boštjan-pihlar