vestnik

Zdravstvena postaja Gornji Petrovci kmalu v starih-novih prostorih

D. N., 26. 3. 2024
Damjana Nemeš
Prenova zdravstvene postaje Gornji Petrovci, ki je enota Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota, je pri koncu.
Aktualno

Poleg obstoječih dejavnosti bo vzpostavljen še center za krepitev zdravja.

Prenova zdravstvene postaje Gornji Petrovci, ki je enota Zdravstvenega doma (ZD) Murska Sobota, je pri koncu. Gradbeno-obrtniška dela ter elektroinštalacijska in strojna dela, ki sta jih izvajala Blisk Montaža in Golding Blisk, izbrana v postopku javnega naročanja, so končana, v naslednjih dneh bodo dokončali še dela na informacijsko-komunikacijski tehnologiji, do konca marca bo opremljen tudi laboratorij, kar je pogoj za selitev dejavnosti. »Dokončno preselitev tako načrtujemo v aprilu,« je povedala Edith Žižek Sapač, direktorica ZD Murska Sobota.



V zdravstveni postaji delujejo dve ambulanti družinske medicine, referenčna ambulanta, antikoagulacijska ambulanta, laboratorij, patronažna služba in zobna ambulanta, v prenovljenih prostorih pa bo vzpostavljen še center za krepitev zdravja, ki bo dodatno prispeval k celostni podpori pacientov. Vse dejavnosti razen zobne ambulante so se od začetka prenove v dogovoru s petrovsko občino nemoteno izvajale v prostorih vaško-gasilskega doma Peskovci.

Prenova, katere celotna vrednost je 985.692 evrov, je po besedah direktorice izvedena v načrtovanih finančnih okvirih in določenih rokih. V sklopu prenove so bili celovito obnovljeni vsi notranji prostori, izboljšana je bila energetska učinkovitost objekta, povečala se je dostopnost za gibalno ovirane osebe, posodobljeni so bili tudi medicinski in informacijski sistemi.

zdravstvena-postaja-gornji-petrovci zd-murska-sobota prenova