vestnik

Združili so prijetno s koristnim 

Tadeja Lepoša, 18. 9. 2018
Osebni Arhiv
Uporabniki so tako sklepali nova poznanstva, se kopali, plavali in peljali z ladjico. 
Aktualno

Varovanci pomurskih enot Varstveno delovnega centra (VDC) so se naužili morskih radosti na hrvaški obali.  

V murskosoboškem VDC-ju so se odločili, da bodo nekaj dni morskega oddiha preživeli na hrvaškem Punatu na otoku Krk, in sicer preko Rdečega križa območne enote Maribor. Tako se je 39 varovancev, ki jih je spremljalo 15 prostovoljcev, vodja letovanja, vodja športnih aktivnosti in spremljevalci skupin uporabnikov, zaposleni ter dve študentki, petega septembra, odpravilo na zaslužene štiridnevne počitnice.

»S to aktivnostjo želijo uporabnikom omogočiti sprostitev, oddih, preživljanje dni na morju, kjer so se družili uporabniki iz vseh štirih pomurskih enot VDC-ja,« nam razloži direktorica centra, Angela Benko Lang.


ba049398e3819e835a488b52b3aa6e7d
Osebni Arhiv
Uporabnikom je bilo letovanje zelo všeč in veliko jih je že omenilo, da bi Punat radi obiskali tudi naslednje leto.


»Cilj letovanja je bil tudi navaditi uporabnike na samostojnost na vseh področjih in navsezadnje skrbeti za samega sebe,« poudarja Benko Langova. S tovrstnimi počitnicami v centru skušajo svojim varovancem povečati občutek odraslosti, sprejemanje novih odločitev, pridobivanje izkušenj ravnanja z denarjem in ustvarjanje odnosov z drugimi ljudmi, še nadaljuje direktorica.

Različne aktivnosti skozi vse leto

Prostovoljke, med njimi tudi naša sogovornica Glorija, so skrbele za to, da so se čez cel dan odvijale različne aktivnosti. Poleg kopanja in druženja so se vsak večer sprehodili po otoku. Seveda, ni šlo brez sladoleda in karaok. »Največ smo peli slovenske narodne. No, en varovanec je bil čisto navdušen nad Sašo Lendero,« v smehu dodaja Glorija.
vdc murska sobota poletne počitnice hrvaška obala Angela Benko Lang