vestnik

V Beltincih od januarja potekajo gradbena dela. Kaj vse bodo uredili?

Vestnik.si, 12. 5. 2023
Občina Beltinci
Zelena poslovno - industrijska cona Beltinci.
Aktualno

Urejanje Zelene poslovno-industrijske cone v Beltincih je v teku. Od konca januarja javno komunalno podjetje Komuna Beltinci izvaja gradbena, obrtna in inštalacijska dela.

Spomnimo, da je občina Beltinci pridobila razvojna sredstva na javnem razpisu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vrednost projekta znaša slabih 1,3 milijona evrov in je sofinanciran v celotni vrednosti v višini 1,06 milijona evrov iz sklada za okrevanje in odpornost. Njegov namen je ureditev zelene poslovno-industrijske cone Beltinci, ki je regionalnega pomena. "Z izvedbo predvidenih del se zagotavlja večji pretok prometa znotraj cone in vsa nujno potrebna infrastruktura, ki bo omogočala normalno delovanje ter zagotavljala pogoje za razvoj in rast malih in srednje velikih podjetij, ki beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni," sporočajo iz občine in dodajajo, da se bo projekt zaključil do konca leta. 

beltinci, poslovna-cona
Občina Beltinci
Zelena poslovno - industrijska cona Beltinci.

Glavni cilj naložbe je komunalna ureditev poslovno-industrijske cone Beltinci, z dokončno izgradnjo ceste z enostransko površino za pešce, ureditvijo odvodnjavanja, fekalno kanalizacijo, vodovodnimi priključki in cestno razsvetljavo ter ureditev trajnostne naravnanosti in modre oziroma zelene infrastrukture. Na občini pravijo, da je izvajalec del izvedel pripravljalna dela za izgradnjo nove ceste in komunalnih vodov ter ostale komunalne infrastrukture. Izvajalec je v traso ceste in pločnika z etapnim zaključevanjem izvedbe predvidenih del, polaganjem cevi in jaškov vgrajeval geotekstil in gramozno posteljico z drenažo. Marca so se zaključila vsa predvidena pripravljalna dela, zatem pa se je začelo polaganje cestnih in vrtnih robnikov pločnika ter sukcesivno vgrajevanje tampona v cesto. Aprila se je nadaljevalo vgrajevanje robnikov pločnika ter vgradnja tampona, ki je skorajda že v celoti zaključena. Izvajalec je tudi vgradil vse armiranobetonske vence s pokrovi meteorne in fekalne kanalizacije. Na področju nove cone so bila izvedena tudi pripravljalna dela ter zasaditev z avtohtonimi drevesnimi in grmovnimi vrstami. Ob pločnikih se je očistilo površine in pripravilo podlago ter zasejalo travo. 

Na občini poudarjajo, da vsa dela v coni napredujejo v skladu s terminskim planom. 

občina-beltinci poslovno-industrijska-cona urejanje