vestnik

Zelena poslovno industrijska cona v Beltincih je končana

Vestnik.si, 11. 8. 2023
Občina Beltinci
Zelena poslovno - industrijska cona Beltinci.
Aktualno

Občina Beltinci je zaključila z investicijo v Zeleno poslovno industrijsko cono Beltinci. Gradbena in ostala dela je opravilo javno komunalno podjetje Komuna.

V industrijski coni Beltinci so komunalno opremili slabih šest hektarjev novih uporabnih površin, zasedenost na novo opremljenih uporabnih površin pa bo v roku treh let po zaključku projekta 3,88 hektarjev, so sporočili iz občine. Dodajajo, da je zelena poslovna cona Beltinci trajnosten, okolju prijazen industrijski park, ki spodbuja inovativnost in okoljsko odgovorno podjetništvo. 

Vrednost projekta, ki je sofinanciran iz sklada Načrta za okrevanje in odpornost, je dober milijon evrov. 

"Skupaj smo ustvarili pogoje za uspešen razvoj gospodarstva in izboljšanje kakovosti življenja v naši občini. S tem jasno sporočamo, da postajamo ena najbolj razvojno ambicioznih občin v širši regiji," je ob zaključku investicije izpostavil župan Marko Virag. Na občini še dodajajo, da so bila pri izgradnji poslovno industrijske cone upoštevana trajnostna načela. V središču so bili tako vzpostavljeni urbani parkovni otok za sprostitev in obedovanja ter končna točka sprehoda otrok iz bližnjega vrtca. Na otoku so postavljena še postajališča, popravljalnica in polnilnica za električna kolesa. Za odmor stojita dve solarno – polnilni klopi in ekološki otok z zbiralnico olja. Poleg tega so v sklopu ureditve otoka postavljena zabojnika za ponovno uporabo oblačil in zabojnik izmenjevalnice »Sefele«.

beltinci, poslovna-cona
Občina Beltinci
Zelena poslovno - industrijska cona Beltinci.

Ob obstoječem zadrževalniku so se uredili parkirni prostori za potrebe »car-sharing« z elektro polnilnicami. Vzdolž nove ceste in na urbanem parkovnem otoku pa so postavili solarne LED svetilke. Na zahodnem delu, kjer se cona dotika stanovanjskega območja, so zasadili okoli tri tisoč dreves, ob novi cesti so uredili vegetacijo in zadrževalnik meteornih voda z zasaditvijo dreves in vodnega rastlinja. Nastala je tudi spletna stran ZPIC Beltinci. 

občina-beltinci zelena-poslovna-cona projekt