vestnik

Želja blagovna znamka Pomurski med

D. N., 10. 4. 2023
Nataša Juhnov
Štefan Šemen: »Tudi to leto smo si zastavili pester program dela, ki ga bomo skušali v največji meri izpolniti.«
Aktualno

Denar za registracijo znamke bodo poiskali na razpisih

Čebelarska zveza društev Pomurja je opravila redni zbor delegatov zveze, na katerem so pregledali izvedbo programa dela lani in si zastavili program dela za letos. Kot je povedal Štefan Šemen, predsednik zveze, so bili po dveh bolj mirnih letih ponovno zelo dejavni in so uresničili vse načrtovane aktivnosti. »Tudi to leto smo si zastavili pester program dela, ki ga bomo skušali v največji meri izpolniti.«

Ena od glavnih aktivnosti je priprava dokumentacije za pridobitev in registracijo blagovne znamke Pomurski med. Ker zveza za uresničitev te želje nima dovolj lastnih finančnih sredstev, jih bo skušala pridobiti na razpisih LAS Goričko in LAS Pri dobrih ljudeh. V okviru svojega delovanja bodo upoštevali delo in usmeritve krovne organizacije oziroma Čebelarske zveze Slovenije, predsednik, podpredsednik, tajnik in terenska svetovalca pomurske zveze pa se bodo redno udeleževali tudi občnih zborov društev, vključenih v zvezo.

»Pomembno je, da vidimo, kako aktivna so posamezna društva, kakšne ideje imajo za delovanje v prihodnosti. Seveda ob vsem tem ne smemo pozabiti na prijave na druge razpise, pa na obiske sejmov in razstav ter udeležbo na strokovnih predavanjih,« pravi Šemen, ki je omenil še interno ocenjevanje medenih pijač in medu. Dodal je, da izvajajo tečaj za čebelarje začetnike, pri čemer sodelujejo s Čebelarsko zvezo Štajerske, in izobraževanja ob regijskem učnem čebelnjaku, mentorje v posameznih društvih pa spodbujajo tudi k udeležbi na državnih čebelarskih tekmovanjih.

Zbora delegatov se je udeležila večina predstavnikov 25 društev, ki sestavljajo zvezo, s čimer je Šemen zelo zadovoljen. »Na takšen obisk upamo tudi prihodnje leto, ko bo naše volilno leto,« je še povedal.

pomurski-med čebelarska-zveza-društev-pomurja