vestnik

Žibratova ob napredovanju v vrh Svobode: "Pri odločitvi je prevagal argument o močnejšem glasu Pomurja in podmladka"

Rok Šavel, 25. 10. 2023
Gibanje Svoboda
Novopečena podpredsednica največje stranke je izrazila hvaležnost nad soglasno podporo in pri tem poudarila, da se bo sedaj še bolj slišal glas mladih in glas Pomurske regije. Foto Gibanje Svoboda
Aktualno

Pomurska poslanka Sara Žibrat se je zavihtela na podpredsedniško mesto največje vladne stranke. Za naš medij je spregovorila o sprejemu novega izziva.

Poročali smo, da je po spletu naključij pri burnem dogajanju okoli največje vladne stranke Gibanja Svoboda podpredsednica stranke postala mlada pomurska poslanka Sara Žibrat, ki je na tem mestu zamenjala predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Novopečena podpredsednica stranke je v prvi izjavi za Vestnik.si sporočila, da je pri odločitvi, ali sprejeti podpredsedniško mesto v stranki, in s tem veliko odgovornost, prevagal pravzaprav "lokal-patriotizem"

sara-žibrat, gibanje-svoboda, podpredsednica
Gibanje Svoboda
Novopečena podpredsednica največje stranke je izrazila hvaležnost nad soglasno podporo in pri tem poudarila, da se bo sedaj še bolj slišal glas mladih in glas Pomurske regije.

Glas iz regije še močneje prisoten v Svobodi


"Prevagal je predvsem argument, da lahko s tem v stranki dam še močnejši glas Pomurski regiji in podmladku, v katerem sem prav tako aktivna. To, da stranka daje veliko teže mladim, se vedno znova potrjuje. Vključuje nas na izvoljiva mesta na kandidatnih listah, v odločanje v organih stranke, znotraj poslanske skupine imamo nosilce zakonov. Sedaj bova v izvršnem odboru kar dva mlada predstavnika iz Pomurja, poleg mene kot podpredsednice stranke še naš predsednik podmladka Matej Grah. To zagotovo ni zanemarljivo, prav tako bova lahko okrepljeno podpirala lokalne odbore. Povezati člane s centralo se mi zdi ključno, saj je treba izkoristiti vse znanje in izkušnje, ki jih posamezniki prinašajo. Ne nazadnje se bo z mojim imenovanjem okrepil tudi glas poslanske skupine v stranki in podpora, ki so mi jo včeraj izrazili, mi je pokazala, da sem se prav odločila," pravi Žibratova, ki poudarja, da svojo predhodnico na podpredsedniškem mestu izjemno spoštuje kot osebo, ki je in želi ostati strokovna pri svojem delu. "Vsem poslancem je kot podpredsednica in soustanoviteljica stranke veliko pomagala, predvsem med kampanjami, podpira pa nas tudi kot predsednica državnega zbora, kjer je denimo podprla razstavo društva Transplant, ki mu predseduje Prlečka. Njeno odločitev, da se primarno posveti funkciji predsednice državnega zbora, razumem in spoštujem, saj vem, da jo želi še naprej opravljati strokovno in korektno do vseh poslancev in vseh državljanov, ki jih kot prva ženska v tej pomembni vlogi nagovarja. Verjamem pa, da bo še naprej zelo aktivna tudi kot članica in poslanka Svobode," Klakočar Zupančičevi nameni izbrane besede njena naslednica na podpredsedniškem položaju v stranki.

O neizbežnosti izključitve


Kaj pa mlada pomurska poslanka meni o izključitvi Mojce Šetinc Pašek in Roberta Pavšiča iz stranke? "Glavno načelo, zaradi katerega sem se pridružila Svobodi, je delati v dobro ljudi. V stranki smo glede tega enotni in trdno odločeni, da svoje zaveze tudi izpolnimo. Odločitve o izključitvah posameznikov zagotovo nikoli niso lahke, a če se ne borimo vsi skupaj za iste cilje in se v javnosti namerno ustvarja razdor med nami, ki ga ni, je tak korak pravzaprav neizbežen," je jasna.

sara-žibrat gibanje-svoboda podpredsednica politika