vestnik

Žiga Škalič deveti na mednarodnem tekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju

V. T., 11. 5. 2018
Ludvik Rogan
Žiga Škalič.
Aktualno

Na mednarodnem tekmovanju je v kategoriji dečki tekmovalo 25 tekmovalcev iz Estonije, Latvije, Litve, Ukrajine, Gruzije in Slovenije. Žiga je dosegel 9. mesto. 

Žiga Škalič, dijak Gimnazije Ljutomer, je na državnem tekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju - potekalo je lani jeseni - v svoji kategoriji premagal vse in dosegel 1. mesto. S tem si je zagotovil povabilo na mednarodno tekmovanje, ki je potekalo na Politehnični nacionalni univerzi v ukrajinskem Lvovu.
Na mednarodnem tekmovanju je v kategoriji dečki tekmovalo 25 tekmovalcev iz Estonije, Latvije, Litve, Ukrajine, Gruzije in Slovenije. Žiga se je zelo dobro odrezal indosegel 9. mesto.
Tekmovanje sicer poteka preko spletne aplikacije, ki je namenjena izboljševanju računanja. Njeni uporabniki se urijo v hitrosti in zanesljivosti seštevanja, odštevanja, množenja, deljenja, iskanja neznanega števila ali primerjave dveh številskih izrazov. Lahko se odločijo, da bodo aplikacijo uporabljali zgolj za vadbo ali pa bodo v računanju tudi tekmovali. Pri računanju ni dovoljena uporaba papirja in svinčnika niti računala.
Hitro in natančno računanje