vestnik

Zlata gazela družbi Virs iz Lendave

STA, Vestnik, 23. 10. 2019
arhiv podjetja
Aleš Puklavec, prokurist, in Renato Pahor, direktor, sta pred petnajstimi leti ustanovila podjetje Virs.
Aktualno

Zlata gazela 2019 je podjetje Virs iz Lendave. Kipec je solastniku in prokuristu podjetja Alešu Puklavcu sinoči v Cankarjevem domu izročil predsednik vlade Marjan Šarec. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Alpod iz Cerknice, bronasta pa MI Elektroniki iz Brezovice pri Ljubljani. Izbor tradicionalno pripravlja družba Dnevnik.

Podjetje Virs, letošnja dravsko-pomurska gazela, je svojo pot začelo pred 15 leti z zastopstvi. Z akumulacijo in vlaganji v znanje in tehnologijo ter sposobnostjo preobrazbe so danes specializirani na ozko tržno nišo avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja in rezanja, so v predstavitvi zlate gazele povedali na Dnevniku.



V zadnjih petih letih so prihodke povečali za skoraj štirikrat; lani so dosegli 8,2 milijona evrov. Pri tem dosegajo nadpovprečno dodano vrednost, ki je lani znašala 67.945 evrov na zaposlenega. Podjetje posluje z bonitetno odličnostjo AAA, zaposlenim izplačuje nadpovprečne plače, registrirano pa imajo tudi raziskovalno skupino.

Dodano vrednost poleg inoviranja zvišujejo z razumevanjem marketinga in znamčenjem. Prepoznaven je njihov potencial rasti - s svojimi rešitvami podpirajo in omogočajo razvoj proizvodnih podjetij v Sloveniji, hkrati pa so z izdelki po meri ter s sposobnostjo integracije in obvladovanja verige vrednosti konkurenčni tudi na zunanjih trgih, so poudarili na Dnevniku.

Po besedah premiera Šarca je izbor gazele prireditev izjemnega pomena, tako kot so izjemno pomembne gazele za slovensko podjetništvo. "Brez uspešnega gospodarstva ni denarja za vse ostalo, česar se mnogi ne zavedajo dovolj," je dodal. Spomnil je, da je vlada med drugim razbremenila regres, želi pa si še več podobnih ukrepov. Priznal je, da jih je težko sprejeti, med drugim zaradi nasprotujočih si mnenj. "V politiki ena plus ena ni vedno dve. Mnenja so včasih drugačna, kar tudi gazele včasih težko razumejo," je dejal.

Več o podjetju in o tem, da v sodelovanju z nemškim inštitutom Fraunhofer razvijajo nov proizvod na področju laserskega robotskega varjenja, smo na Vestniku pisali že pred dnevi.

podjetja nagrada