vestnik

Zlata poroka zakoncev Vučko z Razkrižja 

Jože Žerdin, 6. 6. 2019
Jože Žerdin
Aktualno

Kako hitro čas beži, sta nam povedala zakonca Vlado in Darinka Vučko z Razkrižja, ki sta v krogu svojih najdražjih praznovala zlato poroko.

Vlado je bil rojen leta 1948 na Razkrižju, žena Darinka, dekliško Gjerek, pa leta 1948 na Dolnji Bistrici. Kmalu po poroki ju je pot zanesla v Nemčijo, kjer sta bila dolgih 40 let zaposlena v avtomobilski tovarni Audi. Čeprav sta bila daleč od rodnega kraja, sta se večkrat vračala na Razkrižje, kjer sta si s trdnim delom in odrekanjem zgradila dom.


V zakonu sta se jima rodila dva otroka, v petdesetih letih skupnega zakonskega življenja pa se je njun rod povečal še za pet vnukov, v posebno veselje pa jima je tudi pravnukinja Sara. Na praznovanje zlate poroke sta se zakonca dalj časa pripravljala, saj sta želela to njuno praznovanje ovekovečiti kar najbolj nepozabno in slovesno.

80a1369cc03e9d09871850535b793fef
Jože Žerdin

Civilni obred je potekal kar na njunem domu na Razkrižju. "Drugič" ju je poročil župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, cerkveni obred zlate poroke pa je bil v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka na Razkrižju. Zahvalno sveto mašo je daroval župnik župnije Razkrižje Franc Režonja, ki jima je v spomin na praznovanje zlate poroke podaril križ in rožna venca. Čeprav sta upokojena, sta še vedno aktivna. Vlada veseli šport, pri čemer se rad udeležuje nogometnih tekem v Športnem centru Zavirje na Razkrižju, rad pa tudi kolesari. Darinko pa veselijo rože in delo na vrtu.

08fe9be018096709db81b4d8a2de3fc6
Jože Žerdin

Jože Žerdin
Zlata poroka zakoncev Vučko z Razkrižja
Zlata poroka