vestnik

Zlati kabel za Osnovno šolo Apače

Vestnik, 19. 12. 2020
Arhiv šole
Zlati kabel je prejela tudi Osnovna šola in vrtec Apače.
Aktualno

Zlati kabel je nagrada za projekte, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami in kreativne rabe IKT orodij.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja vse od leta 2006 podeljujeta nacionalno nagrado zlati kabel. Prejmejo jo šole in učitelji za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalni projektov na daljavo, ki se izvajajo v sklopu akcije eTwinning.

Letos je nagrado prejela tudi Osnovna šola in vrtec Apače, in sicer v starostni skupini od 12 do 15 let. Zlati kabel so dobili za projekt Learning Snacks & Learning Apps. "V projektu, ki je že nagrajen tudi z nacionalnim in evropskim znakom kakovosti, so sodelovali učenci letošnjega 7. razreda, pod mentorstvom učiteljice nemščine Renate Jakič," so sporočili iz OŠ. 

Nadaljevali so, da gre za sadove mednarodnega sodelovanja štirih držav pri razvijanju, izdelovanju in preizkušanju orodij in gradiv za delo na daljavo. V projektu je tako nastala bogata zbirka učnega gradiva za različne učne predmete (nemščino, angleščino, naravoslovje, matematiko, geografijo), učenci pa so v aplikacijah Kahoot, Learning Apps in DeckToy izdelali križanke, kvize in didaktične igre. 

Projekt si lahko ogledate TU

oš-apače zlati-kabel nagrade