vestnik

Zlato priznanje za črešnjevske plesalce

Vestnik, 8. 10. 2019
Arhiv vrtca
Prizor plesne točke.
Aktualno

Otroci plesne skupine Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enote Črešnjevci, so se z mentoricama Tadejo Štuhec in Mihaelo Plemenič udeležili 16. Pika miga festivala.

Kot edini pomurski predstavniki so prikazali plesno miniaturo Energijska rapsodija in za nastop prejeli zlato priznanje. "Med uvrščenimi skupinami sta bila v celotnem slovenskem plesnem prostoru zgolj dva vrtca med večinoma profesionalnimi koreografi ter plesnimi šolami, zato smo na ta uspeh še toliko bolj ponosni," tako Štuhečeva. Nastopilo je 14 vrtčevskih otrok, starih od štiri do šest let, in sicer Tjaša Arcet Bračič, Jakob Klančnik, Max Pučko, Anej Balažek, Eva Ščap Slekovec, Nejc Kralj, Svit Škrobar, Lan Štuhec, Nina Peterka, Bine Kostrevc, Urban Kaučič, Tjan Bratuša, Nina Šadl in Lina Osojnik. 

Pika miga festiva, Velenje, vrtec Manka Golarja
Arhiv vrtca
Prejeli so zlato priznanje.

Kot je pojasnila mentorica, je Energijska rapsodija plesna miniatura, ki predstavlja pretok energije. Otroci so na trupu nosili elastiko, ki je bila v delih koreografije uporabljena pri plesu. "Večjo elastiko so uporabili kot električno žico, ki jih je stresla. Najbolj zanimivo motivacijsko sredstvo pa so bili vžigalni kabli, ki so dodatno podkrepili naelektrenost in napetost na odru," je opisala Štuhečeva in še dodala, da so plesali na skladbo Moonshine, ki jo izvajata Astrix in Avalon. Otroci so s pripravami na festival razvijali široko paleto spretnosti in sposobnosti na različnih področjih, predvsem pa na koordinaciji, umetniški predstavljivosti ter v spoznavanju izraznega plesa.

Pika miga festiva, Velenje, vrtec Manka Golarja
Arhiv vrtca
Mladi plesalci so se pred nastopom srečali s Piko Nogavičko in gusarjem Bertom.

pika-miga-festival velenje