vestnik

Zlato priznanje za prekmurski pevski zasedbi

Vestnik, 26. 11. 2019
Slavko Rajh
Na regijskem tekmovanju odraslih zborov in malih pevskih skupin za Štajersko in Pomurje je nastopil tudi Mešani pevski zbor Štefana Kovača.
Aktualno

Pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti je v Mariboru potekalo regijsko tekmovanje odraslih zborov in malih pevskih skupin za Štajersko in Pomurje. Na tekmovanju je sodelovalo 12 pevskih zasedb, tudi dve iz Prekmurja.

Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb, ki poteka na vsaki dve leti, sta se udeležili Mešani pevski zbor Štefana Kovača in Vokalna skupina BeleTinke. Obe zasedbi, zborovodja prve je Tomi Bušinoski, druge pa Tjaša Šimonka Kavaš, sta za svoj nastop prejeli zlato priznanje. 

regijsko tekmovanje, BeleTinke
Slavko Rajh
Na regijskem tekmovanju odraslih zborov in malih pevskih skupin za Štajersko in Pomurje so nastopile tudi BeleTinke.

Pevske zasedbe so se morale na tekmovanju predstavili z umetno pesmijo slovenskega skladatelja, napisano od leta 1989 do danes, slovensko ljudsko pesmijo v priredbi ali izvirni obliki in z dvema skladbama po lastni izbiri. BeleTinke so nastopile z renesančno skladbo Madonna, Io v'amo e taccio neznanega avtorja, s skladbo Se tičice lepo pojo iz cikla Svatovske pesmi Ambroža Čopija, antifono za veliki četrtek Ubi Caritas, skladatelja Ole Gjeila in z Novoletnim plesom skladateljice Tadeje Vulc. Mešani pevski zbor Štefana Kovača pa se je predstavil s skladbo Andreja Makorja Kam hitiš, prekmursko skladbo Jakoba Ježa Snočkaj so me zgrabili, z liturgičnim napevom Gloria, skladatelja Rihardsa Dubre in z norveško skladbo Bruremarsj fra Lödingen, skladatelja Erlenda Fagertuna.

Ljubljanski zbori 2020
Slavko Rajh
Na regijskem tekmovanju odraslih zborov in malih pevskih skupin za Štajersko in Pomurje je nastopil tudi Mešani pevski zbor Štefana Kovača.

Obe zasedbi boste lahko v prihodnjem mesecu slišali tudi v Pomurju. Ženska vokalna skupina bo 22. decembra pripravila predbožični koncert na Osnovni šoli Beltinci, mešani pevski zbor pa bo 10. decembra v stolni cerkvi svetega Nikolaja v Murski Soboti skupaj z avstrijskim zborom iz Stainza pri Stradnu zapel ob svetovnem dnevu zborovskega petja. 

beletinke mešani-pevski-zbor-štefana-kovača regijsko-tekmovanje maribor