vestnik

Zlato za devetošolke iz Črenšovec

A. N. R. R., 12. 3. 2020
Nataša Litrop
Za svojo pdojetniško idejo za devetošolke prejele zlato.
Aktualno

Učenke 9. razreda Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci Mihaela, Anja, Doroteja in Lina so na tekmovanju za najboljšo podjetniško idejo med mladimi POPRI 2020 na regijskem polfinalu v Velenju prejele zlato priznanje. Zamislile so si torbo za preživetje na šoli.

Njihova ideja poslovnega modela MADL, natančneje torbe za preživetje, je bila po mnenju komisije med najboljšimi v kategoriji osnovnošolcev, poleg zlatega priznanja pa so prejele še denarno nagrado za razvijanje modela ter se uvrstile na nacionalno tekmovanje, ki bo aprila v Novi Gorici. Njihova mentorica je Nataša Litrop.

Svojo idejo so nam dekleta razkrila le delno, da je ne bi kdo ukradel ali si je prisvojil. Razložile so, da so si zamislile povsem nov izdelek, pripomoček za najstnice za »preživetje« v nepredvidljivih situacijah v šoli. Vsebina se nanaša na teme, ki so dekletom v tem obdobju najpomembnejše: lepota, zdravje, higiena, šola in prehrana. Lični zavitek iz bombažne brisače je pošit z logotipom MADL, kar so začetnice imen deklet in njihovega gesla Mlade, aktivne, delovne in lepe. Na zavitek je pritrjenih devet pripomočkov, kot so žvečilni gumi za pomiritev, korektor za nepravilnosti na obrazu, beležka za zapisovanje kratkih obvestil in še druge stvari, ki lahko najstnico rešijo pred različnimi neprijetnimi situacijami v šoli. Zvitek je priročen, saj se lahko shrani v šolski torbi. Vsebino torbe za preživetje pa je možno tudi zamenjati, spremeniti ali jo po potrebi dopolniti.



oš-franceta-prešerna-črenšovci podjetniška-ideja zlato