vestnik

Znan je datum predvajanja slovenske serije, ki so jo snemali tudi v Prekmurju

Vestnik.si, 9. 11. 2022
Tone Konrad
Snemanje na brodu na Muri.
Aktualno

Končalo se je snemanje druge sezone slovenske serije Primeri inšpektorja Vrenka, v kateri ima glavno vlogo igralec Dario Varga.

Njegovi novi preiskovalni primer so nastali po predlogih romanov Avgusta Demšarja, in sicer Evropa, Hotel Abrazzia in Obsedenosti v času krize. "V Prekmurju se dogaja zgodba iz drugega romana. V tej regiji smo zato, ker je Vrenko na počitnicah. Z očetom je prišel v Moravske Toplice, vendar se še ni dobro razpakiral in so ga že poklicali kriminalisti iz Murske Sobote, da imajo kompliciran primer," je Varga opisal letos maja, ko smo ekipo obiskali na snemanju. Snemanje je potekalo v Polani, v Hotelu Štrk, ki bo v seriji imenovan penzion Ajdov. En umor, ki ga bo Vrenko skušal razvozlati, se bo zgodil prav tam, drugi ob reki Muri. 

snemanje, primeri inšpektorja vrenka, prekmurje
Tone Konrad
Snemanje prizora pred hotelom.

Na portalu MMC so razkrili, da bo prvi del nove sezone predvajan 8. januarja, na Televiziji Slovenija 1. "Prva sezona, ki je bila na Televiziji Slovenija na ogled lani, je porušila rekord v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju," so zapisali. 

Druga sezona bo prinesla šest delov, tri je režiral Slobodan Maksimović, preostale tri pa Boris Jurjaševič. Vargi se bosta ob nekaterih igralcih iz prve sezone, tokrat pridružila denimo še dva prekmurska igralca, Gorazd Žilavec in Vladimir Vlaškalić.

primeri-inšpektorja-vrenka slovenska-serija snemanje prekmurje