vestnik

Znana lista Svobode za evropske volitve, visoko bo kotiral tudi mladi pomurski politik

STA, R.Š., 6. 4. 2024
M24
Festival Svobode, na katerem so predstavili listo kandidatov in kandidatk Gibanja Svoboda za evropske volitve.
Aktualno

Gibanje Svoboda je na festivalu stranke predstavilo kandidate za evropske volitve in kandidata za evropskega komisarja. Med kandidati za evropske poslance bo tudi Matej Grah.

Na današnjem dogodku stranke ob Zbiljskem jezeru, ki se ga udeležuje nekaj več kot 1000 članov in simpatizerjev največje vladne stranke Gibanje Svoboda, so se predstavili kandidati, na katere bo stranka premierja Roberta Goloba stavila na junijskih volitvah poslancev v Evropski parlament. Spomnimo, da je v zadnjih dneh močno odmevala informacija, da je soglasje h kandidaturi umaknil aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj.


Vrstnega reda kandidatov na listi v Svobodi sicer še niso razkrili, ravno tako morajo kandidatno listo  potrditi še organi stranke, a asno pa je, da bodo mesta na njej zasedli kandidati, ki so se v zadnjih tednih že omenjali v javnosti. Na listi bodo tako ob direktorju postojnske porodnišnice Aleksandru Merlu in evropski poslanki Ireni Jovevi še poslanci Svobode Janja Sluga, Tamara Vonta in Uroš Brežan, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, minister za obrambo Marjan Šarec ter državna sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk in Maša Kociper.

matej grah
Osebni arhiv
Matej Grah vodi strankin podmladek Gibanje Svoboda Mladi, hkrati pa je tudi mestni svetnik v soboški občini, kjer je predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Po naših informacijah se Grahu, ki je doma iz Černelavec in opravlja tudi funkcijo mestnega svetnika v murskosobškem mestnem svetu, obeta visoko, vsaj tretje mesto na kandidatni listi. 

1712403728-20240406131302-172a2610-1712403476413
M24
Golob je poudaril, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju.

Golob je danes na festivalu Svobode predstavil tudi strankinega kandidata za evropskega komisarja. To je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Golob je poudaril, da ima Vesel za sabo pestro kariero, ki temelji na znanju. Ob tem je poudaril, da je neizmerno ponosen na dosežke Gibanja Svoboda.

evropske volitve stranke gibanje svoboda kandidati