vestnik

Preverite, kateri duhovniki iz soboške škofije so bili premeščeni

Vestnik, 3. 8. 2021
Nataša Juhnov
Jurij Štravs
Aktualno

Vsako leto v začetku avgusta so znane premestitve duhovnikov po slovenskih škofijah. Kot so zapisali na spletišču Družine, je letošnjih premestitev 97, kar je več kot lani. Premeščeni so bili tudi duhovniki iz murskosoboške škofije.

Do premestitev je prišlo v ljubljanski nadškofiji (30), v celjski škofiji (25), v mariborski nadškofiji (17) ter v koprski (10), novomeški (9) in murskosoboški škofiji (6). 

Aljaž Baša, kaplan v župniji Murska Sobota, je od 1. avgusta letos še kaplan v župniji Martjanci, Matjaž Muršič Klenar pa je bil s 1. avgustom imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Martjanci. 

99181c5a5f9b3c4ea15d12028d1c7174
Niko Časar
Aljaž Baša.

Goran Kuhar, župnik v župniji Murska Sobota in župnijski upravitelj župnije Tišina je bil s 1. avgustom razrešen službe župnijskega upravitelja župnije Tišina in imenovan za župnika župnije Martjanci. Tam bo nasledil Franca Zorca, župnika župnije Bakovci in Martjanci, ki je bil s 1. avgustom razrešen službe župnika v Martjancih in imenovan za župnijskega upravitelja župnije Tišina. 

zupnik
Profimedia
Fotografija je simbolična.

Župnik župnije Kančevci bo od 1. septembra letos brat Milan Kvas, brat Jurij Štravs, ki je župnijski upravitelj Kančevci, pa bo s 1. septembrom razrešen te službe. Odšel bo v celjsko škofijo.

Jure Zauneker
Aljaž Baša, škof Peter Štumpf in Goran Kuhar.
premestitve-duhovnikov slovenske-škofije