vestnik

Znani rezultati poklicne mature

A. Nana Rituper Rodež, 5. 7. 2019
Profimedia
Danes znani rezultati poklicne mature.
Aktualno

Danes je odločilni dan, ko se dijaki seznanijo z rezultati spomladanskega roka poklicne mature. Preverili smo, kako uspešni so bili srednješolci na pomurskih srednjih šolah?

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer


K poklicni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 46 dijakov in dijakinj Predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Od tega jih je bilo uspešno 45, ena dijakinja pa je bila neuspešna iz enega predmeta, kar pomeni, da je bila poklicna matura opravljena s 97,83 odstotki. Imajo tudi štiri zlate maturantke, vse možne točke, torej 23, sta dosegli Barbara Barat in Nika Erjavec, točko manj pa Pia Hanc in Laura Tratnjek.
Maturo je uspešno opravilo tudi vseh 14 kandidatk v poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja.


Dvojezična srednja šola Lendava
Na Dvojezični srednji šoli Lendava je vseh 33 kandidatov poklicno maturo opravilo uspešno. Imajo pa tudi dva zlata maturanta, to sta Lara Copot in Etjan Kiralj. Sicer pa na šoli izvajajo štiri šolske programe, in sicer elektrotehnik, strojni tehnik, tehnik mehatronik in kemijski tehnik.


Srednja zdravstvena šola Murska Sobota 
Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota je maturo v dveh programih Zdravstvena nega in Kozmetični tehnik opravljalo 89 dijakov, od tega jih je bilo 81 uspešnih, kar pomeni, da so bili 91 odstotni. Imajo tudi štiri zlate maturantke, dve sta dosegli vse točke, dve pa le točko manj. Zaključni izpit v triletnem programu Bolničar negovalec pa je opravljalo 16 dijakov, uspešni so bili vsi, šest je ta izpit opravilo s pohvalo.

aa07f0cd0fff97b2c2212fe3b00947be
Nataša Juhnov
Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota so z rezultati mature zadovoljni. 


Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota
Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je k maturi pristopilo 118 dijakov. V programu Elektrotehnik 19 in v programu Strojni tehnik 40, vsi so bili uspešni. V programu Tehnik oblikovanja je pristopilo 21 dijakov, devetnajst jih je bilo uspešnih, tako so 91 odstotni, v programu Tehnik računalništva pa od 38 dijakov niso bili uspešni štirje, kar pomeni, da so zabeležili 92 odstotno uspešnost.
Dobili so tudi deset zlatih maturantov, to so štirje strojni tehniki Sašo Banfi, ki je dosegel vse točke ter Timotej Horvat, Miha Poredoš in Rok Supi, v programu Tehnik oblikovanja sta Maja Klepec in Nina Benko dosegli vse možne točke, v programu Tehnik računalništva pa je vse točke dosegel Žan Horvat, zlati pa so tudi Žiga Tanacek, Tilen Tratnjek in Žan Hozjan.      

3a5a371bc14078ce9bbb9093ce7f6585
Foto:nataša Juhnov
Na SPTŠ se lahko pohvalijo z desetimi zlatimi maturanti. 

Ekonomska šola Murska Sobota 
K opravljanju poklicne mature je v spomladanskem roku pristopilo 35 kandidatk in kandidatov, ki se izobražujejo  v programih ekonomski in logistični tehnik ter poklicno-tehniškega izobraževanja, ekonomski tehnik. Vsi so bili uspešni, tako je letošnji uspeh 100 odsoten. Dijakinji Nina Novak in Petra Vogrinčič pa sta postali zlati maturantki. Stoodstotno so bili uspšeni tudi kandidati v izobraževanju odraslih.

e4778d222c1fe02e51d86ee62dc46543
Bernarda Balažic Peček
Na Ekonomski šoli Murska Sobota so bili letos pri poklicni maturi stodstotno uspešni.

Biotehnična šola Rakičan 
Poklicno maturo v spomladanskem roku je opravljalo šestnajst dijakov, od katerih je bilo petnajst uspešnih, eden pa neuspešnih. Maturo so tako opravili 93 odstotno uspešno. Imajo tudi eno zlato maturantko, Mijo Hujs.
Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci 
Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je poklicno maturo v spomladanskem izpitnem roku opravljalo 40 kandidatov - gre za programa Gastronomija in turizem ter Gastronomija. 39 dijakov  je bilo uspešnih,  skupni odstotek uspešnosti je tako 97,5 odstotkov. Zlata maturantka z vsemi točkami je Mojca Raj

poklicna matura dijaki rezultati poklicne mature srednje šole