vestnik

Znani so rezultati poklicne mature. Kako so se odrezali pomurski dijaki?

I. B., 4. 7. 2024
Pixabay
Znani so rezultati poklicne mature.
Aktualno

Dijaki srednjih šol, ki so v spomladanskem roku opravljali poklicno maturo, so se danes seznanili z rezultati.

Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so sporočili, da so na 23. generacijo maturantov programa predšolska vzgoja zelo ponosni, saj je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi so pristopili trije dijaki in 22 dijakinj, uspešno opravili so jo vsi. Tri maturantke so dosegle 22 točk od skupno 23, to so Tina Celec iz Občine Grad, Alida Ješovnik iz Občine Gornja Radgona in Alina Kranjec iz Občine Puconci, ena maturantka, in sicer Lara Kapun iz Občine Puconci, pa vse možne točke. Postale so zlate maturantke in bodo prejele maturitetno spričevalo s pohvalo. 

K spomladanskemu roku poklicne mature je pristopilo tudi sedem kandidatk poklicnega tečaja programa predšolska vzgoja, bile so prav tako stoodstotne. Tudi na udeleženke izobraževanja odraslih so na šoli ponosni. "Rezultat je izjemen tudi zato, ker so ga kandidatke dosegle ob delu, družinskih obveznostih,..." pravijo. 



Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci je poklicno maturo v spomladanskem roku opravljalo 17 dijakov, dosegli so stoodstoten uspeh. Ravnateljica Karmen Stolnik je na naše poizvedovanje dejala, da en kandidat ni pristopil k enemu predmetu, ostale pa je uspešno opravil. "Zato verjamemo, da bo v jesenskem roku uspešno opravil še ta predmet," je zatrdila. 

73 dijakov je maturo opravljalo na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota. Kot so sporočili iz šole, jo je opravilo 70 dijakov, kar pomeni, daje bil uspeh 95,9-odstoten. Neuspešni dijaki pa imajo vsak po en popravni izpit. Pohvalijo se lahko tudi s štirimi zlatimi maturantkami, to so Lara Bogdan, Nuša Gomboc, Neža Ficko in Evelina Balaško. "Z rezultati smo zelo zadovoljni, saj imamo tudi precej dijakov z 20 in 21 točkami, kar pomeni zelo lep uspeh," so se odzvali na šoli. Dodali so še, da so tudi zaključni izpit opravili vsi dijaki, ena dijakinja s pohvalo.



Na Biotehniški šoli Rakičan je opravljalo maturo 15 dijakov, neuspešni so bili trije. Ravnateljica Simona Potočnik je dejala, da so z rezultati lahko zadovoljni. "To so še dijaki koronageneracije in so marsikaj in marsikje prikrajšani. Pouka in praktičnega pouka, vaj v živo se ne da kakovostno podajati na daljavo...," je med drugim navedla. 
 

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k maturi pristopilo 24 maturantov, uspešni so bili vsi. "Z rezultati smo zadovoljni in verjamemo, da je za njimi tudi znanje, ki je dobra popotnica za naprej, pa naj bo to za študij ali zaposlitev. Seveda je potrebno to znanje tudi v bodoče nadgrajevati in dopolnjevati ter razvijati splošne in poklicne kompetence," tako ravnateljica Silvija Hajdinjak Prendl. Vseh 23 točk je dosegla Maja Muršič iz programa kemijski tehnik in iz Občine Razkrižje, kar pomeni, da je postala diamantna maturantka, zlata maturanta (z 22 točkami) pa sta Tilen Vehab iz Občine Črenšovci, ki je obiskoval program kemijski tehnik, ter Iva Žoldoš iz Občine Lendava, ki je obiskovala program ekonomski tehnik. 



94,2-odstotni uspeh so na spomladanskem roku poklicne mature dosegli dijaki Ekonomske šole Murska Sobota. Maturo je opravljalo 52 dijakov rednega izobraževanja, uspešnih je bilo 49. Uspešno so maturo opravili tudi vsi štirje kandidati izrednega izobraževanja. "Verjamem, da so se za uspeh vsi potrudili po svojih najboljših močeh, zato jim iskreno čestitamo in želimo vse dobro na življenjski poti," je zapisal ravnatelj Darko Petrinjan. 

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je maturo opravljalo 127 dijakov. Uspešni so bili vsi, razen enega. Z dosežki so na šoli zelo zadovoljni, tudi zato, ker imajo devet zlatih maturantov, od tega so trije zbrali vse možne točke. Zlati maturanti so Jure Fujs, Aljaž Novak (oba iz programa strojni tehnik), Timeja Apatič, Lana Bobič, Ana Ficko, Kaja Mertük (vse iz programa tehnik oblikovanja), Gašper Lebar, Aleš Satler in Nik Šignjar Žilavec (vsi iz programa tehnik računalništva). 

poklicna-matura srednje-šole pomurje