vestnik

Znanje iz teh predmetov bodo devetošolci na pomurskih šolah preverjali na NPZ

Vestnik, 8. 9. 2021
Marina Vrbnjak
Znanje iz maternega jezika se bo preverjalo 4. maja prihodnje leto, znanje iz matematike dva dni zatem, znanje iz tretjega predmeta pa 10. maja.
Aktualno

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je izdalo sklep ministrice Simone Kustec, s katerim je določeno, iz katerega tretjega predmeta se bo na posamezni osnovni šoli v 9. razredu preverjalo znanje z nacionalnim preverjanjem znanja (NPZ) v tem šolskem letu. Preverite, kako bo v šolah v Pomurju.

V sklepu so določeni štirje predmeti, iz katerega se bo na posameznih šolah opravljalo NPZ, to so geografija, kemija, tehnika in tehnologija ter tuji jezik. Kot prvi in drugi predmet pa sta določena materni jezik in matematika. 

Iz znanja kemije se bodo na NPZ preizkusili devetošolci iz Osnovne šole in vrtca (OŠ) Apače, OŠ Cankova, OŠ Grad, OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, OŠ Mala Nedelja, OŠ I Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje, OŠ Šalovci in OŠ Tišina. 

Geografija je določena za OŠ Beltinci, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, DOŠ Dobrovnik, DOŠ Genterovci, OŠ Gornja Radgona, OŠ Kobilje, DOŠ I Lendava, DOŠ Prosenjakovci, OŠ Kapela, OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici in OŠ Veržej. 

Učenci zadnjih razredov bodo poznavanje tehnike in tehnologije na NPZ preverili na OŠ Bogojina, OŠ Fokovci, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Bakovci, OŠ Odranci, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Puconci, OŠ Kajetana Koviča Radenci in na OŠ Turnišče. 

Iz sklepa je še razvidno, da se bo tuji jezik preverjal na OŠ Križevci, OŠ Kuzma, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Stročja vas, OŠ II Murska Sobota, OŠ Sveti Jurij in OŠ Miška Krajnca Velika Polana. 

npz štirje-predmeti pomurske-osnovne-šole