vestnik

Znano je, kam odhajajo patri minoriti iz Turnišča

Vestnik.si, 20. 7. 2023
Jože Gabor
Patri minoriti so župnijo vodili od leta 2015.
Aktualno

Patri minoriti so župnijo vodili od leta 2015.

20. marca je soboškemu škofu Petru Štumpfu provincialni minister p. Milan Kos sporočil, da po osmih letih iz soboške škofije odhajajo patri minoriti. Odločitev o odhodu patrov je farane turniške župnije prizadela, odkrito so njej tudi nasprotovali. Na spletu se je pojavila peticija za njihov obstoj, 2440 turniških župljanov pa je na škofa Štumpfa naslovilo odprto pismo.

Spletna Družina je v teh dneh objavila seznam premestitev duhovnikov, tudi v Nadškofiji Maribor in sedaj je znano, kdo gre kam. 

Vsi patri minoriti iz župnije Marije vnebovzete v Turnišču odhajajo na Ptujsko Goro. Pater Toni Brinjovc je imenovan za župnika moderatorja ter za rektorja ptujskogorske bazilike, Janez Kurbus je imenovan za duhovnega pomočnika, Andrej Mohorčič pa za župnika sodelavca na Ptujski Gori. 

64b7711cc85b33b581d36a324da54256
Nataša Juhnov
Toni Brinjovc je imenovan za župnika moderatorja na Ptujski Gori ter za rektorja ptujskogorske bazilike

Murskosoboška škofija seznama premestitev duhovnikov še vedno ni objavila, je pa to kot prva storila mariborska nadškofija, in sicer 13. julija. Tej so 17. julija sledile objave premestitev v ljubljanski nadškofiji ter novomeški škofiji, tri dni zatem so o premestitvah vernike seznanili še v celjski škofiji. Seznama tudi še ni za koprsko škofijo, kjer po upokojitvi dosedanjega škofa Jurija Bizjaka še vedno čakajo na imenovanje njegovega naslednika.

patri-minoriti turnišče župnija-turnišče