vestnik

Znova priznanji Goranu Larnsaku in oddelku za perioperativno medicino ter Ireni Drožina

Majda Horvat, 4. 2. 2021
Majda Horvat
Zdravniki specializanti spet podali najvišje ocene oddelku za perioperativno medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota.
Aktualno

Zdravniki specializanti spet podali najvišje ocene oddelku za perioperativno medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Zdravniška zbornica Slovenije je objavila rezultate druge ankete, v kateri so zdravniki specializanti anonimno ocenjevali svoje mentorje ter oddelke oziroma ustanove, kjer se usposabljajo. Na sekundarni ravni zdravstvenega varstva je prvo mesto pripadlo oddelku za perioperativno medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota, prvi mesti med mentorji v bolnišnicah pa zdravnikoma Goranu Larnsaku in predstojnici oddelka Ireni Drožina.

sbms, nagrada, oddelek-za-perioperativno-medicino
Majda Horvat
Goran Larnsak in Irena Drožina.

»Na oddelku smo ponosni, da so specializanti prepoznali naš oddelek kot odličen, veseli pa me tudi dejstvo, da so prepoznali kot odlične več mentorjev, tudi dr. Martino Omar, ki je danes ni tukaj in ki je bila prav tako prepoznana kot odlična mentorica v letu 2019,« je povedala Drožinova. Poudarila je, da so na oddelku posebno pozornost namenili prav mentorstvu, mladim zdravnikom pa tudi želijo pokazati, da je v regijski bolnišnici veliko izzivov in možnosti za strokovno rast in razvoj. »Njihov potencial dopolnjujemo z našim strokovnim znanjem, izkušnjami, s tem, da pa je naše poslanstvo skupna skrb za bolnika tako strokovno kot z ustreznim dialogom, empatijo in primernim odnosom do svojcev in pacientov,« je povedala predstojnica.

»Mislim, da je to največja zahvala oziroma največje plačilo, ki ga lahko dobim od mladih zdravnikov, da nas proglasijo za najboljše učitelje,« je povedal Larnsak. Izpostavil je svoj pogled na odnos med učiteljem in učencem, ki je enakopraven in v katerem en prispeva znanje, drugi pa ponudi izkušnje. Kot je še dejal, je bilo njemu kot specializantu lepo in to izkušnjo želi predati tudi mladim zdravnikom. Izpostavil je še, da je za uspešno delo oddelka in tudi za njegovo delo veliko prispevala predstojnica oddelka Irena Drožina, prav tako vodstvo bolnišnice.

sbms, nagrada, oddelek-za-perioperativno-medicino
Majda Horvat
Zdravniki specializanti spet podali najvišje ocene oddelku za perioperativno medicino Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Prejemnikoma priznanja in vsem zaposlenim na oddelku sta na današnji tiskovni konferenci, na kateri so predstavili prejeto priznanje, čestitala direktor in strokovni direktor bolnišnice Bojan Korošec in Daniel Grabar.  Korošec je dejal: »To potrjuje, da smo na dobri poti, da želimo našim bolnikom nuditi strokovno dobre storitve, ob tem pa biti dobri učitelji mlajšim kolegom in biti humani ter prijazni pri svojem delu.« 

»Kot strokovni direktor sem ponosen na oddelek, ki je dobil tako pomembno priznanje,« pa je dejal Daniel Grabar ter obljubil, da si bodo tudi v prihodnje prizadevali ohranjati in izboljševali delovno okolje.

Gregor Prosen, predsednik sveta za izobraževanje zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije, ki pa to vlogo zdaj zapušča, je ob današnji prestavitvi ankete povedal, da so pri tem izhajali iz prepričanja, da je ob zdravnikovem osnovnem poslanstvu, ki je zdraviti bolnike, njegova pomembna dolžnost prenašati svoje znanje na mlajše kolege.


sb-murska-sobota priznanja mentorji-zdravniška-zbornica