vestnik

Zrinski dobil nov mandat na čelu Komunale

Rok Šavel, 5. 9. 2024
Aleš Cipot
Zrinski bo naslednjih štirih letih imel nalogo izboljšati poslovne rezultate Komunale in druge pereče težave znotraj javnega podjetja.
Aktualno

Nadzorni svet je potrdil dosedanjega direktorja Tomislava Zrinskega, ki je bil tudi edini kandidat.

Na današnji seji nadzornega sveta Komunale, ki ga sestavljajo Matjaž Durič (predsednik, mestni svetnik, SD), Gorazd Kerec (mestni svetnik, Svoboda) in Gregor Vidovič (predstavnik zaposlenih), je bil z izzidom 2:1 za novega direktorja imenovan Tomislav Zrinski, nam je potrdil Durič.

Kot smo poročali, so nadzorniki imeli na izbiro tako ali tako zgolj Zrinskega. Od objave razpisa, ki se je zgodila relativno hitro, saj mandat Zrinskemu poteče šele konec oktobra, do usodne seje nadzornega sveta se je zgodilo marsikaj, toda na koncu le ni prišlo do zapletov in novega razpisa. Znano je bilo namreč, da je župan Damjan Anželj aktivno iskal alternativne kandidate, ki pa se iz takšnih in drugačnih razlogov niso odločili za kandidaturo. Zrinski je tako dobil zaupnico, da v svojem drugem štiriletnem mandatu skuša popraviti negativno poslovanje Komunale in druge pereče probleme, ki so prisotni v javnem podjetju. Res pa je, da razplet kadrovanja v Komunali več kot očitno ne bo po godu obeh koalicijskih partnerjev v soboškem mestnem svetu, kar se že tako ali tako odraža v tistem enem glasu proti aktualnemu direktorju.

komunala tomislav-zrinski mestna-občina-murska-sobota