vestnik

Župan odgovarja nasprotnikom igrišča: Otroci si zaslužijo igrala

Timotej Milanov, 16. 8. 2019
Timotej Milanov
Igrišče bo postavljeno na zemljišču, ki je zato predvideno tudi po veljavnem občinskem prostorskem načrtu.
Aktualno

Medtem so se s peticijo o igrišču izrekli tudi prebivalci novega naselja v Černelavcih: 104 proti 16 za postavitev otroških igral

Mestna občina Murska Sobota je poslala odgovor 16 krajanom Černelavec, ki so vložili ugovor zaradi načrtovane postavitve igrišča v černelavskem novem naselju. Kot smo že poročali, želi občina z denarjem, ki se je kot dobiček javnega podjetja Komunala vrnil v mestni proračun, v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih postaviti otroška igrišča, eno takih tudi na zelenici med Liškovo, Črtomirovo, Dalmatinovo in Slovensko ulico v Černelavcih, ki je, kot med drugim pojasnjujejo na občini, za to tudi predvidena po veljavnem občinskem prostorskem načrtu. Načrtovana ureditev zelenice z igriščem in parkom pa je bila krajanom Černelavcev predstavljena na zboru krajanov že leta 2016.
Potem ko so že začeli postavljati igrala, so dela ustavili zaradi ugovora 16 krajanov, ki so v dopisu občini zapisali, da bi se jim zaradi postavitve igrišča znižala bivanjska kakovost. Izpostavili so tudi vprašanji prihodnje ureditve parkirnega režima in požarnih poti.



“Po vašem podanem ugovoru ob začetku izvajanja del na otroškem igrišču smo na Mestni občini Murska Sobota prisluhnili različnim interesom in pretehtali vse vidike. Po opravljenih razgovorih je naše stališče, da otroci v Černelavcih igrala potrebujejo in si jih zaslužijo. Otroško igrišče, ki je od vseh sosednjih parcel odmaknjeno najmanj 15 metrov, bo namenjeno najmlajšim, na njem bodo gugalnica, plezala in manjši tobogan, pri čemer je upoštevano tudi varnostno območje za potrebe igral. Dostop do igrišča je možen le peš, igrišče je namreč prvenstveno namenjeno prebivalcem Černelavec. Z otroškim igriščem ne posegamo v nobene požarne poti, saj ne prečka nobene, prav tako je od njih dovolj oddaljeno. Igrišče nikakor ne otežuje dostopa do dvorišč sosednjih stanovanjskih hiš, saj po tej parceli do njih ni dostopa. Menimo, da bo urejen prostor za druženje v vašem naselju v času vse večje individualizacije in zapiranja med štiri stene doprinesel k pristnejšim stikom med prebivalci vašega naselja. Prepričani smo, da bo iskreno veselje vaših najmlajših krajanov in njihovih staršev ob kakovostnem preživljanju prostega časa na prostem razblinilo vaše strahove in pomisleke, ki ste jih imeli ob začetku postavitve igral,” je v odgovoru, s katerim so seznanili tudi krajevno skupnost, zapisal župan Aleksander Jevšek. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi se postavitev igral nadaljevala prihodnji teden.
Medtem se je zaključilo tudi zbiranje podpisov podpore za postavitev igrišča, ki ga je vodil Luka Perš, ta je podpise zbiral v Liškovi, Dalmatinovi, Črtomirovi, Slovenski in Dolgi ulici v novem naselju. Podpise za postavitev igral na predvidenem zemljišču so prispevali 104 prebivalci novega naselja.


Natasa Juhnov
Luka Perš je v podporo igrišču zbral 104 podpise sokrajanov.
černelavci