vestnik

Župan podpisal pogodbo za gradnjo vrtca in vaškega doma na Hotizi

Vestnik.si, 2. 7. 2024
Občina Lendava
Podpis pogodbe na Hotizi.
Aktualno

Na Hotizi je potekal slovesen podpis pogodbe za odkup zemljišča, ki bo namenjeno gradnji novega vrtca in vaškega doma.

V večnamenskem prostoru na nogometnem stadionu na Hotizi je potekal slovesen podpis pogodbe za odkup zemljišča, ki bo namenjeno gradnji novega vrtca in vaškega doma. Župan Občine Lendava Janez Magyar je podpisal pogodbo v vrednosti 37.255,00 evrov z lastnico zemljišča. Novo zemljišče, ki se nahaja v središču vasi in meji na občinsko parcelo, bo v prihodnjih letih postalo lokacija za nov vrtec in vaški dom ter prostore za krajevno skupnost.

Dogodek se je skladno s tradicionalnim praznovanjem zavetnikov sv. Pavla in Petra na Hotizi odvijal v posebnem vzdušju, kar je dodalo poseben pečat celotnemu dogodku.

hotiza, pogodba
Občina Lendava
Podpis pogodbe na Hotizi.

Župan Janez Magyar je ob tej priložnosti izpostavil, da gre za prvi korak v dolgotrajnem postopku, ki vključuje izdelavo idejnega projekta, izbiro projektanta, pridobitev gradbenega dovoljenja ter iskanje finančnih sredstev. Po načrtih bi se sofinanciranje za vrtce lahko začelo leta 2026, kar bi omogočilo začetek gradnje. Vzporedno z gradnjo vrtca se bo začela tudi gradnja vaškega doma, ki bo namenjen krajevni skupnosti in vaškemu življenju.

Prisotni krajani so ob podpisu pogodbe izrazili podporo temu pomembnemu projektu. S skupnimi močmi in prizadevanji bo Hotiza v prihodnjih letih postala še bolj prijetno in urejeno naselje.

hotiza, pogodba
Občina Lendava
Podpis pogodbe na Hotizi.

hotiza občina-lendava pogodba