vestnik

Župan goričke občine z novim letom funkcijo opravlja poklicno

I. B., 7. 1. 2023
Ines Baler
Občina Cankova.
Aktualno

Na seji je bil sprejet sklep o novi vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine.

Župan Občine Cankova Danilo Kacijan od prvega januarja občino vodi poklicno, doslej je funkcijo opravljal nepoklicno. Za spremembo se je odločil zaradi vedno večjega obsega dela. »Do leta 2026 nas čaka dokončanje kar nekaj resnih projektov, od vodovoda v Gerlincih, gradnje športne dvorane na Cankovi ... Štiri leta sem bil nepoklicni župan in veliko časa preživel na občini, zdaj pa sem se odločil za spremembo,« pravi Kacijan, ki na oktobrskih lokalnih volitvah ni imel protikandidata. Pri tem je še dodal, da občina nima direktorja občinske uprave, da pa bodo v prihodnje pripravili razpis za to delovno mesto. 

cankova, vrtec, odprtje
Ines Baler
Župan Občine Cankova Danilo Kacijan od prvega januarja občino vodi poklicno, doslej je funkcijo opravljal nepoklicno.

Občinski svet v novem mandatnem obdobju sestavljajo Monika Hajdinjak, Romana Madjar, Viktor Geder, Franc Čerpnjak, Dejan Nemec, Tomaž Jug, Robert Rojko, Branko Horvat, Janko Horvat, Branko Kornhauser in predstavnik romske skupnosti Danijel Baranja. Predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki je bila imenovana na konstitutivni seji, je Rojko, člana sta Nemec in Madjarjeva. Konec decembra so se svetniki že zbrali na drugi seji in sprejeli sklep o novi vrednosti točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na območju občine. Vrednost točke je bila enaka vse od leta 2005, znašala je 0,0037557 evra za kvadratni meter, z novim letom pa se je povečala za osem odstotkov. Sedaj znaša 0,00406 evra za kvadratni meter. V letu 2022 je bilo odmerjenega za dobrih 62 tisoč evrov nadomestila, od tega slabih 53 tisoč evrov fizičnim in devet tisoč pravnim osebam. Z novim sklepom se bodo prihodki občine iz tega vira na letni ravni povišali za okoli pet tisoč evrov, dodaja Kacijan.

občina-cankova danilo-kacijan