vestnik

Županja ljutomerskim svetnikom pisno odgovorila na očitke

Vida Toš, 5. 7. 2019
Aleš Cipot
Aktualno

Olga Karba zavrača vse očitke o nezakonitosti in trdi, da Davorin Kurbos ni bil zakonit zastopnik JP Prlekije.

Ljutomerska županja Olga Karba je danes svetnikom in svetnicam občinskega sveta poslala dopis, v katerem jih seznanja z dogajanjem okrog Javnega podjetja Prlekija (JP Prlekija). Ob tem je zavrnila vse namige, da naj bi bile nekatere poteze nezakonite in piše tudi, da naj bi JP Prlekija od leta 2014 delovalo brez ustreznega zakonitega zastopnika: »Sodišče v Murski Soboti je v svojem sklepu o imenovanju novega direktorja in razrešitvi dosedanjega ugotovilo, da D. K. sploh ni zaveden kot direktor Javnega podjetja Prlekija že od leta 2014. Vpogled v zapisnik seje, na kateri je bil D. K. imenovan kaže, da je bil leta 2014 imenovan s podporo manj kot 25 odstotkov vseh lastnikov, kar ni dovolj in pomeni, da je podjetje od 2014 do 2019 očitno delovalo brez ustreznega zakonitega zastopnika.« S tem, dodaja Karbova, so pod vprašajem pogodbe, sklepi in poraba sredstev podjetja v tem obdobju: »Peter Kralj je dobil podporo 66,98 odstotka lastnikov, kar je dovolj.«
Karbova svetnikom podrobno navaja tudi razloge, zakaj je bil Kurbos razrešen in doda, da bi lahko manjše občine spremembo direktorja preprečile, a niso prišle na sejo sredi junija.
Dopis zaključuje z informacijo o datumih naslednjih sej – seja občinskega sveta Ljutomer bo tako 17. julija, naslednja seja ustanoviteljic JP Prlekija pa 18. julija.
Olga Karba občina Ljutomer JP Prlekija Davorin Kurbos