vestnik

Županski boj v soboški občini začinilo še žensko ime, v beltinski občini pa bo Virag potreboval le en glas

Rok Šavel, 20. 10. 2022
Nataša Juhnov
Rok za vložitev kandidatur se je iztekel - lokalne volitve bodo na sporedu 20. novembra.
Aktualno

Tik pred iztekom roka je kandidaturo za županjo mestne občine vložila še Blanka Denko Čeh.

Nocoj ob 19. uri se je iztekel rok za vložitev županskih kandidatur in list kandidatov za občinske oziroma mestne svete, pri čemer večjih presenečenj ni bilo za pričakovati. Večina županskih kandidatov je namreč svojo kandidaturo napovedalo že veliko prej.


V soboški občini so se tako javno predstavili trije kandidati za župana: Andrej Mešič, ki ga je predlagala stranka SDS, Damjan Anželj na predlog stranke SD in Mitja Horvat, ki je kandidat Gibanja Svoboda. No, kot smo nocoj izvedeli in dobili potrjeno s strani tajnika občinske volilne komisije Draga Ružiča, je pred iztekoma roka kandidaturo vložila tudi Blanka Denko Čeh, ki jo je predlagala stranka Akacije. Denko Čehova je skupaj z možem solastnica pekarne Čeh, ki posluje na več lokacijah v regiji, za županjo mestne občine pa je kandidirala že leta 2014, ko je med devetimi kandidati dobila 92 glasov oziroma dosegla 1,06-odstotka glasov in pristala na zadnjem mestu. V murskosoboški občini se bodo tako očitno za vroč županski stolček, ki ga je predčasno zapustil Aleksander Jevšek, potegovali trije kandidati in ena kandidatka.

Povsem drugačna slika je v beltinski občini, kjer je po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah edini kandidat za župana Marko Virag, ki občino vodi od leta 2018. Virag je kandidaturo vložil kot neodvisni kandidat z zbranimi podpisi in mu bo tako za nova štiri leta na čelu beltinske občine dovolj že, če bo glasoval sam zase.

lokalne-volitve županska-kandidatura blanka-denko-čeh mestna-občina-murska-sobota občina-beltinci marko-virag