vestnik

Župljani Tišine od škofa Štumpfa zahtevajo pojasnila 

I. B., 25. 7. 2018
Igor Napast
Predračunska vrednost adaptacije tišinske cerkve znaša slab milijon evrov.
Aktualno

Župljani Tišine nezadovoljni, ker naj bi ostali brez rednega duhovnika. Sprašujejo se, kaj bo z adaptacijo cerkve Marijinega rojstva. 

Premestitve duhovnikov v prekmurskih župnijah še naprej dvigujejo prah in razburjajo javnost. Včeraj se nam je oglasil bralec iz tišinske župnije in izrazil nezadovoljstvo nad informacijami, da bodo v tamkajšnji župniji ostali brez duhovnika. Kot nam je povedal, je duhovnik Boštjan Čeh na Tišini deloval trinajst let. V letošnjem letu so mu odredili premestitev v cankovsko župnijo, s katero naj bi se tudi strinjal. "Do tukaj vse lepo in prav, dokler ni prišlo v javnost, da Župnija Tišina več ne bo imela svojega župnika, ampak si ga bo delila z Župnijo Bakovci. Verniki so v večini revoltirani, kajti nahajamo se sredi priprav za adaptacijo župnijske cerkve, katere predračunska vrednost je blizu enega milijona evrov," nam je povedal župljan, ki ne želi javno razkriti svoje identitete.

Bo škof prišel na pogovor?

Izvedeli smo še, da je Franc Horvat, tišinski župan, skupaj s člani Župnijskega pastoralnega sveta na murskosoboškega škofa Petra Štumpfa naslovil pismo. V njem so škofa zaprosili za podrobnejšo predstavitev ozadja odločitve, da tišinska župnija ostane brez duhovnika, in ga povabili na Tišino. Škof se vabilu na obisk ni odzval, je pa predstavnike župnije povabil k sebi. Tako naj bi sedaj župljani čakali, da škof po dogovoru na sinočnjem srečanju pride na Tišino in pojasni, kako bo njihova domača župnija delovala v bodoče. Prav tako pa čakajo tudi na odziv novega duhovnika Gorana Merice.

8e295096f13b37df8b49236acb5d5f6f
Nataša Juhnov
Murskosoboškega škofa so župljani Tišine povabili na pogovor, saj želijo izvedeti, zakaj bodo ostali brez stalnega duhovnika.



O premestitvah in o tem, da je beltinski duhovnik Alojz Benkovič ni sprejel, lahko preberete tudi tukaj:
https://www.vestnik.si/beltinski-zupnik-sprozil-postopek-pred-sodiscem-6527483

Igor Napast
Kaj bo z obnovo tišinske cerkve? 
župnija Tišina peter štumpf premestitve duhovnikov