vestnik

Župnija Lendava je lastnica štirih vaških domov, občinski svet bo jutri razpravljal o problemu

M.H., 15. 6. 2022
Jure Zauneker
Svetniki bodo znova odločali o tem, ali bodo Nogometnemu društvu Lendava 1903, ki mu je občina leta 2018 podelila stavbno pravico na zemljišču za gradnjo objektov nogometne akademije za 20 let, podaljšali uporabo za izvajanje dejavnosti športa in rekreacije.
Aktualno

Na mizi znova sklep o podaljšanju pravice do uporabe objektov za nogometno akademijo še za 30 let. Mura s poplavnim območjem na območju Lendave naj postane krajinski park.

Lendavski občinski svet bo na jutrišnji seji sprejemal odločitve o treh pomembnih zadevah, katerih posledice bodo dolgoročne ali trajne. Na mizi imajo gradivo o rešitvi problema lastništva objektov, ki služijo kot vaški domovi na Kapci, Dolini, Mostju in Gornjem Lakošu. Ti so v lasti Župnije Lendava, toda vzdrževala in obnavljala jih je občina. Pogovori o rešitvi lastniških razmerij potekajo med občino in župnijo že od leta 2019, vendar neuspešno. Župnija nepremičnin ne želi prepustiti občini, zavrnila je tudi možnost podelitve brezplačne stavbne pravice, na osnovi katere bi občina lahko še naprej vlagala v objekte.

Občinski svet bo odločal o možnosti, da se prične postopek za odkup z zagotovitvijo sredstev v proračunu, morebitne drugačne odločitve pa bi pomenile, da se ti objekti več ne bi uporabljali za potrebe lokalne skupnosti.

Svetniki bodo znova odločali o tem, ali bodo Nogometnemu društvu Lendava 1903, ki mu je občina leta 2018 podelila stavbno pravico na zemljišču za gradnjo objektov nogometne akademije za 20 let, podaljšali uporabo za izvajanje dejavnosti športa in rekreacije. In to vsaj še za 30 let po prenehanju pogodbe o podeljeni brezplačni stavbni pravici. Enkrat so svetniki o tej temi že razpravljali, vendar odločitve takrat niso sprejeli. V primeru, da predlaganega sklepa ne potrdijo, naj bi, po navedbah društva, madžarski sklad Bethlen Gabor Alapkezelő Zrt, preko katerega Madžarska financira naložbo, to prekinil.

lendava, panorama, mesto
Nataša Juhnov
Lendavski občinski svet bo na jutrišnji seji sprejemal odločitve o treh pomembnih zadevah, katerih posledice bodo dolgoročne ali trajne.

Tretji sklep se nanaša na pobudo za zavarovanje območja reke Mure s poplavnim pasomkot krajinskega parka.

lendava občinski-svet