vestnik

Zvečer lahko nastanejo nevihte s sodro. Nedelja bo jasna, v ponedeljek je možna slana

STA, Vestnik.si, 23. 3. 2024
D. N.
Ponoči bodo padavine zajele vso Slovenijo. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Zvečer in ponoči se bodo padavine od zahoda okrepile in zajele večji del Slovenije. Možne bodo tudi nevihte, tudi s sodro, napovedujejo vremenoslovci. Prehodno bo zapihal okrepljen severni veter.

"Ob okrepljenem jugozahodniku se je danes ozračje lepo segrelo, bo pa proti večeru ob severnem vetru povsem druga zgodba," napovedujejo na portalu Neurje.si.

Po njihovih napovedih lahko zaradi prehoda fronte ter izrazite menjave zračnih mas lahko ponekod pričakujemo nastanek neviht s sodro, težave pa bo prav tako povzročal severni veter, ki bo lokalno lahko dosegel sunke s hitrostjo do 70 kilometrov na uro. 

Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov, v krajih z močnejšimi padavinami pa tudi nižje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Po napovedih agencije za okolje bodo padavine do jutra večinoma ponehale, od severozahoda se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli -3 stopinje Celzija.


V nedeljo bo sprva precej jasno, po nižinah lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajali kopasti oblaki ter krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo precej jasno. Ponekod bo zjutraj slana, po nekaterih nižinah megla. V torek bo pretežno oblačno.

slovenija vreme