vestnik

Bukev poškodovala delavca

ABE, 27. 1. 2019
Andrej Bedek
Strokovnjaki opozarjajo, da v gozdu nikoli ne delamo sami, pri sebi moramo vedno imeti mobilni telefon in sredstva za prvo pomoč. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

V Ljutomeru se je pri podiranju drevja zgodila delovna nesreča, kjer se je delavec, ki je podiral bukev, poškodoval. Zdravi se v murskosoboški bolnišnici.

Med spravilom lesa v gozdu v Ljutomeru se je včeraj poškodoval delavec, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Poškodovanec, policisti poročajo, da gre za težje poškodbe, je bil odpeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.


54a5e05146dcb04f15ac8614254fb4c3
Nataša Juhnov
Strokovnjaki opozarjajo, da v gozdu nikoli ne delamo sami, pri sebi moramo vedno imeti mobilni telefon in sredstva za prvo pomoč.


Pri delu v gozdu se je letos sicer že poškodoval človek. V začetku janurja se je težje poškodoval moški z murskosoboškega območja, ki je dobil poškodbe glave, a njegovo življenje ni bilo ogroženo. Poškodovani je sicer uporabljal ustrezno zaščitno opremo.
Policisti in gozdarji ob robu obeh nesreč opozarjajo, da delo v gozdu skriva številne pasti. Iz analize tovrstnih nesreč izhaja, da ne uporabljamo osebne varnostne opreme, kot so čelada, sekaške hlače, rokavice in primerna obutev, ampak uporabljamo zastarela in slabo vzdrževana delovna sredstva in naprave. Statistično je največ nezgod v soboto, med 15.30 in 16.30. Strokovnjaki še opozarjajo, da v gozdu nikoli ne delamo sami, pri sebi moramo vedno imeti mobilni telefon in sredstva za prvo pomoč.

temno gozd nesreča policija