vestnik

Enemu kolesarju odvzel prednost voznik tovornega vozila, drug bo oglobljen zaradi vožnje po prehodu za pešče

Vestnik, 4. 9. 2020
Marina Vrbnjak
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili nekaj več podrobnosti o včerajšnjih prometnih nesrečah, v katerih so bili udeleženi kolesarji.

O prometni nesreči v Černelavcih so bili policisti obveščeni ob 15.39. "Kolesar je vozil po kolesarski stezi in prečkal lokalno cesto, ko mu je v križišču z lokalno cesto odvzel prednost voznik tovornega vozila. Kolesar je padel po vozišču in se telesno poškodoval, stopnja poškodbe še ni znana, zato je prometna nesreča še v fazi preiskave," je pojasnila tiskovna predstavnica Suzana Rauš.

Ob 16.42 pa se je prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila, zgodila v Murski Soboti. Voznik osebnega avtomobila pri približevanju prehodu za pešce ni upošteval določil glede prednosti na prehodu za pešce v času, ko je prehod za pešce s kolesom prečkal kolesar in trčil vanj. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan in mu bo izdana globa zaradi vožnje s kolesom po prehodu za pešce.

Policija opozarja, da je kolesarjenje zdravo, vendar naj bo tudi varno. "Kolesarji so ena izmed najbolj ogroženih in izpostavljenih skupin prometnih udeležencev. Pogosto so žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev. Zato bodite kolesarji v prometu vidni in previdni," dodaja Rauševa. Policija ostale udeležence poziva naj bodo pozorni na kolesarje, še posebej na otroke in starejše. Kolesarjenje je namreč zdravo, aktivno in prijetno, zato poskrbimo, da bo tudi varno.

prometna-nesreča kolesar trčenje murska-sobota černelavci