vestnik

Dolnji Slaveči: Incidentu botrovale stare zamere

Vestnik.si, 18. 3. 2022
Vestnik.si
Kraj dejanja v Dolnjih Slavečih
Črna kronika

Na Policijski upravi Murska Sobota poročajo o kaznivem dejanju povzročitve hude telesne poškodbe.

Kot blisk se je danes v Pomurju razširila vest, da je nekdo v Dolnjih Slavečih na Goričkem z avtomobilom povozil domačina. Preverili smo, kaj se je zgodilo. Na Policijski upravi Murska Sobota so v pregledu dogodkov za četrtek sicer poročali o kaznivem dejanju povzročitve hude telesne poškodbe na območju Policijske postaje Gornji Petrovci. »Glede hude telesne poškodbe vam lahko sporočimo, da je med domačinoma prišlo do prepira in spora, pri čemer je eden izmed njiju med prepirom in speljevanjem z vozilom, padel po vozišču in utrpel hude telesne poškodbe,« je naknadno zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave.

dolnji-slaveči, nesreča-padalca
Vestnik.si
Kraj dejanja v Dolnjih Slavečih

Po podatkih, ki pa smo jih pridobili od domačinov, sta bila oba vpletena, 20-letni voznik avtomobila iz Gornjih Slaveč in starejši domačin iz Dolnjih Slaveč, v sporu. Domnevno predvsem zaradi tega, ker je 20-letnik pogosto v svojem avtomobilu z veliko hitrostjo vozil po lokalni cesti med Gornjimi Slaveči in Dolnjimi Slaveči. Voznik je tako poskrbel za nejevoljo in jezo domačinov.

dolnji-slaveči, nesreča-padalca
Vestnik.si
Kraj dejanja v Dolnjih Slavečih

Enemu od njih je očitno bilo dovolj. Včeraj je domnevno moški zalučal nek predmet proti avtomobilu, s katerim se je skozi naselje peljal 20-letnik. Ta je med vožnjo obrnil svoj avtomobil in se zapeljal po dovozni poti do domačina. Tam je očitno prišlo do prerivanja in poškodb glave domačina, ki naj bi bil imel zlomljen nos in ličnico. V incident vpleteni domačin je zdaj na zdravljenju v bolnišnici v avstrijskem Feldbachu. Kako bodo proti obema ukrepali policisti, pa iz sporočila predstavnice za odnose z javnostmi tukajšnje policijske uprave ni jasno. Po naših podatkih dogodek obravnavajo le prometni policisti in ne kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota.

goričko policija kaznivo-dejanje