vestnik

(FOTO) Pestra pustna nedelja za gasilce: Zagorel viličar, uhajal plin, reševali Babičev mlin …

Vestnik.si, 20. 2. 2023
PGD Veržej
Gasilci PGD Veržej in občan so z traktorjem odstranili debli.
Črna kronika

Uprava za zaščito in reševanje poroča o šestih večjih dogodkih na pustno nedeljo.

Ob 19.00 je na relaciji Rogaševci–Kramarovci zagorela suha trava. Požar na površini okoli 0,5 hektarjev so pogasili gasilci PGD Rogašovci, Sveti Jurij, Serdica, Pertoča, Večeslavci, Nuskova in Fikšinci.

Ob 18.08 je na Razlagovi ulici v Ljutomeru v stanovanjskem objektu uhajal plin. Gasilci PGD Ljutomer so zaprli dovod plina, izmerili koncentracijo plina in prezračili objekt. Obveščen je bil dežurni delavec podjetja Adriaplin.

Tako pa so nedeljo videle policijske oči

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali kaznivo dejanje tatvine, tri kršitve javnega reda in miru ter tri požare. S področja kriminalitete je bila na območju Lendave obravnavana tatvina registrskih tablic z oznako MB 20-ITE. V Murski Soboti je bil obravnavan požar v poslovnih prostorih, lendavski policisti so obravnali dimniški požar, na območju Gornjih Petrovec pa je prišlo do požara v naravnem okolju. Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili. Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše na območju PP Gornja Radgona in Murska Sobota.

Ob 17.49 je v obratu nekdanje Mure v Murski Soboti zagorel električni viličar. Še pred prihodom gasilcev je požar omejila varnostna služba. Gasilci PGD Murska Sobota so požar dokončno pogasili, pregledali okolico in prezračili skladiščne prostore.

Ob 16.59 sta se v Veržeju v Babičev mlin na Muri zagozdili leseni debli. Gasilci PGD Veržej in občan so z traktorjem odstranili debli.

Ob 16.39 je v Gregorčičevi ulici v Beltincih zaradi nepopolnega izgorevanja peči na trda goriva prišlo do močnega zadimljenja prostorov v stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Beltinci so prezračili prostore in osebi, ki se je nadihala dima, pomagali iz stanovanja in jo predali reševalcem NMP Murska Sobota.

Ob 8.26 so v naselju Petišovci gorele saje v dimniku večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Petišovci in Lendava so počakali do izgoretja saj in prostore pregledali s termovizijsko kamero. Dežurni dimnikar je očistil dimnik.

gasilci intervencije