vestnik

(FOTO) Pobeglo govedo iz Kuštanovec je v Stanjevcih 

Vestnik.si, 15. 12. 2018
Pixabay
Govedo. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Že od ponedeljka na območju občin Puconci in Gornji Petrovci iščejo večje število govedi, ki je ušlo iz hleva in pašnika govedorejca iz Kuštanovec. Danes so jih opazili v Stanjevcih. Iskalna akcija se nadaljuje. 

Na območju občin Puconci in Gornji Petrovci že šesti dan iščejo večje število goveda, ki je ušlo iz hleva in pašnika govedorejca iz Kuštanovec. Danes so jih opazili v Stanjevcih. Po zadnjih podatkih je lastniku ušlo 30 glav govedi, gre predvsem za telice. Iskalna akcija poteka tudi danes. Lastnika so včeraj klicali iz Domanjševec in Lucove. Vsaj pet glav govedi so namreč našli ob madžarski meji v Domanjševcih. Telicam sedaj vozijo silažo, jih tako krmijo in jih želijo zbrati na enem mestu.


7dfffee42852304f32d4c152973100cb
Nataša Juhnov
Govedo. Fotografija je simbolična.


Že v ponedeljek, ko so policisti Policijske uprave Murska Sobota prišli na strelišče v Mačkovcih, da bi opravili urjenje, so tam našli - pobegle živali. Lastnik je skupaj z vaščani ter policisti že isti dan začel iskati živali, pobeglo govedo so v torek iskali celo policisti posebne policijske enote, ki so se sicer za svoje naloge prav tako usposabljali na strelišču v Mačkovcih.

9fbaea21015425548d0367bafca3c689
Nataša Juhnov
Govedo. Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Murska Sobota so sicer v torek voznike in druge udeležence ob glavni prometnici Murska Sobota–Hodoš pozvali k previdnosti, ker se na prostem gibje večje število goveda. Iskalna akcija je potekala tudi v četrtek, ko naj bi bili vsaj tri goveda našli ob cesti med Dankovci in Moščanci, nekdo pa naj bi bil v četrtek zvečer policiji prijavil, da se tri krave sprehajajo po Mačkovcih.

Vestnik.si
Danes so večje število goveda opazili v Stanjevcih. 
krave goričko akcija iskanje