vestnik

(FOTO) V Ivancih na delu 6 gasilskih društev: 2 človeka sta se opekla, zgoreli 3 avtomobili

Vestnik.si, 15. 8. 2023
PGD Bogojina
Požar v Ivancih
Črna kronika

Regijski center za obveščanje poroča o dveh požarih, ki sta se zgodili na torkov praznični večer. V Ivancih so gorele hiša, garaža in gospodarsko poslopje.

požar, ivanci
PGD Bogojina
Požar v Ivancih

Uprava za zaščito in reševanje oziroma regijski center za obveščanje (številka 112) je najprej poročala, da je ob 17.42 zagorelo v naravi oziroma na prostem v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Zagorelo je v Žihlavi, in sicer je gorelo strnišče v velikosti 300 kvadratnih metrov. Ognjene zublje v naravi so ukrotili gasilci PGD Stara gora in Sveti Jurij ob Ščavnici.

ivanci, požar, gasilci
Vestnik.si
Požar v Ivancih

Obsežnejša intervencija pa je potekala v kraju Ivanci v Občini Moravske Toplice, kjer je zagorelo ob 20.14. Po naših podatkih se je požar, ki se je začel na gospodarskem poslopju, razširil tudi na stanovanjsko hišo. Na delu je bilo 6 gasilskih občinskih enot, in sicer PGD Ivanci, Bogojina, Tešanovci, Moravske Toplice, Mlajtinci in Filovci. Po naših podatkih je šlo za večji požar. Zagorelo je na stanovanjskem objektu, gospodarskem poslopju in garaži. Zgorela so 3 vozila, veliko je po naših podatkih tudi druge škode. Pripadniki PGD Ivanci so po končani intervenciji ostali na požarni straži na požarišču.

ivanci, požar, gasilci
Vestnik.si
Požar v Ivancih

Dve osebi sta v požaru dobili opekline, na prizorišču je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči, tam so bili še policisti. Ti bodo ogled kraja požara opravljali tudi danes, takrat bo tudi več znanega, zakaj je zagorelo. Po naših podatkih so tujo krivdo, zakaj so izbruhnili ognjeni zublji, policisti izključili. Najprej naj bi bilo zagorelo v garaži oziroma gospodarskem poslopju, nato so ognjeni zublji zajeli še stanovanjsko hišo.

požar, ivanci
PGD Bogojina
Požar v Ivancih

požar, ivanci
PGD Bogojina
Požar v Ivancih

požar ivanci gasilci