vestnik

Na Goričkem dveletni otrok padel v fekalno jamo, posredoval helikopter

Vestnik.si, 7. 3. 2024
PGD Ljutomer
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V četrtek popoldne je na Goričkem v gnojnico padel otrok in se huje poškodoval. S helikopterjem so ga prepeljali v mariborski klinični center.

Na Goričkem na Dolnjih Slavečih se je v popoldanskih urah zgodila pretresljiva nesreča. Deček je padel v gnojnico.

Gasilec PGD Dolnji Slaveči Janez Sukič, ki je posredoval pri intervenciji, je za Vestnik.si dejal, da jih je o nesreči okoli pol petih popoldne obvestil center za obveščanje. 

Ko so prispeli na kraj dogodka, so gnojnico želeli izčrpati z motorno črpalko, a so domačini dečka že iskali z improviziranimi drogi. "Po dveh ali treh minutah ga je domačin z daljšo palico izvlekel iz gnojnice," je pojasnil Sukič in dodal, da so mu takoj nudili prvo pomoč, kmalu so prišli tudi reševalci. Aktiviran je bil tudi helikopter, ki je otroka prepeljal na zdravljenje v mariborski klinični center. 

Intervencijo so usmerjali murskosoboški gasilci.

Naknadno so s Policijske uprave (PU) Murska Sobota sporočili, da je v fekalno jamo padel dveletni otrok. "Policisti smo bili ob 16.28 obveščeni, da je dveletni otrok na območju Policijske postaje Gornji Petrovci padel v fekalno jamo. Otroka so potegnili iz jame in mu do prihoda zdravniške ekipe nudili pomoč. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Maribor. Po do sedaj znanih podatkih gre predvidoma za hujše preiskave," so v četrtek zvečer navedli policisti. Več bo znanega po zaključeni preiskavi.

goričko pu-ms nesreča