vestnik

Goričko: Med prazniki posilil deklico

ABE, 12. 1. 2019
Nataša Juhnov
Spolna zloraba otrok. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

24-letnik je osumljen, da naj bi bil med novoletnimi prazniki na Goričkem spolno zlorabil svojo sorodnico, mlajšo od 15 let. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Na Okrožnem sodišču Murska Sobota so za Vestnik.si potrdili, da so v petek odredili pripor za 24-letnika, ki je osumljen kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Kaznivo dejanje naj bi se bilo zgodilo med novoletnimi prazniki, storilec in žrtev pa naj bi bila sorodnika. Pripor je bil za 24-letnika odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti, neuradno smo namreč izvedeli, da naj bi bil v preteklosti že izvršil spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let.



Kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, sicer obravnava 173. člen kazenskega zakonika, ki govori o tem, da »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.«


To je v zadnjem obdobju že drug tak primer v Prekmurju. Oktobra 2017 so namreč na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ki je spolno zlorabil deklico, bližnjo sorodnico, mlajšo od 10 let. Posnetek zlorabe je celo objavil na spletu in tako so ga tudi izsledili.

Profimedia
Spolna zloraba otrok. Fotografija je simbolična.
temno pedofil pripor zloraba kazen