vestnik

Horvat pred odprtjem Diane na sodišču zaradi nevestnega dela v službi

Vestnik.si, 17. 2. 2022
Urška POLANC (Večer)
Ronnie Christopher Horvat je bil sprva obdolžen zlorabe uradnega položaja, zdaj se mu očita milejše kaznivo dejanje - nevestno delo v službi.
Črna kronika

Ronnie Christopher Horvat, ki s poslovnim partnerjem Dejanom Rituperjem oživlja soboški hotel Diana, naj bi po poročanju Večera še kot nekdanji stečajni upravitelj opustil dolžno ravnanje, da je družba Turi lahko še naprej tržila apartmaje in velnes v Ribnici na Pohorju, družbi Rikom pa je nastala premoženjska škoda.

Potem ko se je Ronnie Christopher Horvat, nekdanji stečajni upravitelj, na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu lani zagovarjal zaradi obtožb o zlorabi uradnega položaja, ko naj bi bil v stečaju Rikoma omogočil družbi Turi protipravno pridobitev dobrih 72.000 evrov, se mu zdaj ob spremenjeni obtožnici očita milejše kaznivo dejanje - nevestno delo v službi, poroča Večer. Horvat je navedbe iz obtožnice lani zavrnil in dodal, da ni imel namena nikomur omogočati pridobitve protipravne premoženjske koristi. Tožilka Branka Čas je po pridobitvi izvedeniškega mnenja, ki ga je podala izvedenka finančne stroke Mateja Gubanec, spremenila obtožnico, danes pa jo po poročanju Večera ob nadaljevanju sojenja na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu tudi predstavila.

PREBERITE ŠE:

Slaščičarna v Diani odpira svoja vrata
Policija preiskuje murskosoboškega stečajnika


Zaradi domnevnega nevestnega dela Horvata za dobrih 7400 evrov škode


Kot poroča Večer, naj bi tako Horvat v Mariboru in v Ribnici na Pohorju kot uradna oseba opuščal svoje nadzorstvo in nevestno ravnal v službi, čeprav bi moral predvidevati, da lahko zaradi tega nastane premoženjska škoda. Res je nastala. Kot stečajni upravitelj v stečajnem postopku tako naj ne bi ravnal vestno in pošteno z ustrezno profesionalno strpnostjo in v skladu z načelom zagotavljanja najboljših pogojev za plačilo upnikov. Ni poskrbel, da bi družba Turi, kateri je pred tem odpovedal najemno pogodbo za najem apartmajske hiše Sitar in za upravljanje velnesa, izročila ključe vseh poslovnih prostorov, ki jih je imela v najemu in mu predala nepremičnino v neposredno posest. Družba Turi je še naprej tržila apartmaje in velnes v Sitarjevi hiši poleg prostora recepcije, ki jo je imela v najemu - brez kakršnekoli pravne podlage in ne da bi za to karkoli plačala lastniku (družbi Rikom v stečaju). Zaradi njegove opustitve dolžnega ravnanja je nastala družbi Rikom premoženjska škoda v višini najmanj 7433,33 evra. S tem naj bi bil storil kaznivo dejanje nevestnega dela v službi.


Rituper predlagal prekinitev postopka in odstop zadeve v poravnavanje


Odvetnik Horvata Dejan Rituper, s katerim tudi poslovno sodelujeta, saj sta nedavno kupila soboški hotel Diana, je glede na spremenjeno obtožbo in zdaj milejše kaznivo dejanje, za katero je pristojno okrajno sodišče, predlagal, da sodišče postopek prekine in odstopi zadevo v poravnavanje na tožilstvo. Ker stečajni postopek Rikoma še ni zaključen, je bil tudi v stiku s stečajno upraviteljico Mileno Sisinger, ki naj bi bila zainteresirana za takšen zaključek postopka, saj bo znesek, tako plačan v stečajno maso, tudi stečajni postopek pa prej zaključen. Preostalo premoženje je namreč že prodala, čaka samo še na zaključek tega postopka. Tožilka je dejala, da bo zadevo odstopila v poravnavanje, obravnava se je prekinila za največ tri mesece, še poroča časnik Večer.

ronnie-horvat nevestno-delo-v-službi dejan-rituper