vestnik

Iz bencinskega servisa na Goričkem odnesli za 15 tisoč evrov tobačnih izdelkov. Policisti prosijo za pomoč pri iskanju storilcev

Vestnik.si, 28. 7. 2023
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Poročali smo že o tem, da so se v Pomurju zgodili trije vlomi. Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili več podrobnosti.

Prvi vlom se je v četrtek, malo pred 7. uro, zgodil v Lendavi. Neznani storilec je vlomil v poslovni prostor in odtujil šest anten z GPS, znamke John Deer, podjetje pa oškodoval za 18 tisoč evrov. Malo po 7. uri so bili policisti obveščeni o vlomu v gradbene kontejnerje v Murski Soboti, od koder so odnesli različno električno in drugo orodje. Prav tako neznani storilec je oškodoval podjetje za približno 4700 evrov. 



Danes, okoli pol 1. ure zjutraj, pa je policiste dosegla še vest o vlomu v bencinski servis v občini Rogašovci. "Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci v nočnem času vlomili v poslovni prostor in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov v vrednosti okoli 15 tisoč evrov. Z vlomom je nastalo še dodatnih tisoč evrov škode," pojasnjuje PUMS. 

Policisti pozivajo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, ki bi pripomogle k odkritju storilcev, da to sporočijo na 113, najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 12 00. 

vlomi lendava murska-sobota rogašovci