vestnik

Ižakovčanu sodijo na Ptuju: Z elektronsko pošto do roparjevih oblačil

MZ, ABE, 22. 6. 2020
Vestnik.si
Damjan Jerebic si je pred sodiščem na Ptuju zakril obraz.
Črna kronika

Damjan Jerebic se na Okrožnem sodišču na Ptuju zagovarja zaradi ropa v poštni poslovalnici v Trnovski vasi.

Na okrožnem sodišču na Ptuju se je nadaljevalo sojenje 33-letnemu Damjanu Jerebicu iz Ižakovec. Ptujsko državno tožilstvo je Jerebica obtožilo, da je dvanajstega decembra lani, nekaj minut pred 17. uro, zamaskiran vstopil v prostore trnovske pošte, skočil čez pult in odnesel 1275 evrov denarja. Obtoženec krivde ne priznava, ne zanika pa, da se je tistega dne res mudil v Trnovski vasi pri Ptuju.

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
20. novembra lani so oropali tudi pošto v Veržeju.

Drugačnega mnenja so kriminalisti, ki so mu prostost odvzeli še isti dan po storitvi kaznivega dejanja. Mariborski kriminalisti so namreč s pomočjo Jerebičevega elektronskega naslova v Gmailu tudi izsledili pot, po kateri je po ropu, ki naj bi ga storil, pobegnil. Peljal je v smeri Zavrha, tam naj bi se preoblekel in odvrgel oblačila. V Lormanju pa naj bi zapeljal na avtocesto in se odpeljal proti domu v Bakovcih. Takšno pot je kriminalistom izrisalo sledenje elektronskemu naslovu, ki je bil nameščen na mobilnem telefonu, ki so mu ga zasegli.

Rop pošte Veržej 1
PU Murska Sobota
Storilec ropa v Veržeju, kot ga je upodobil fotorobot.

Mariborski kriminalisti so si pri preiskavi ropa in iskanju storilca pomagali tudi s posnetki varnostne kamere na pošti. A obraza se na posnetku ni videlo. Na podlagi posnetkov nadzornih sistemov pa se je obdolženi Jerebic tisti dan s temno modrim avtomobilom znamke BMW, na katerem so nameščene tablice mariborskega registrskega območja z ormoškim grbom, ob deveti uri zjutraj ustavil na Petrolovem bencinskem servisu v Vučji vasi. Ob 10.46 ga je varnostna kamera zabeležila v trgovini v Trnovski vasi. Tam je med drugim kupil delavske rokavice sive barve. Na posnetku, ki so ga predvajali na sodišču, naj bi se videlo, da je na rokavicah rumeni rob. In točno takšne rokavice z rumenim robom naj bi uporabljal ropar pošte.

Damjanu Jerebicu sicer murskosoboški kriminalisti in tožilci očitajo, da je 20. novembra lani ropal tudi v poštni poslovalnici v Veržeju. Storilec je uslužbenki takrat zagrozil s pištolo in nato odnesel 6800 evrov gotovine. A se mu dejanje ni povsem posrečilo, saj je, ker se je gotovina zaradi varovalnega sistema obarvala, denar med begom odvrgel.

rop veržej trnovska-vas
Kaj zdaj berejo drugi