vestnik

Kdo ubija jelene v Moravskih Toplicah?

ABE, 7. 11. 2018
Nataša Juhnov
Lovci opažajajo, da je krivolova v Prekmurju vse več. 
Črna kronika

Nekdo je na črno med Vučjo Gomilo in Fokovci ustrelil dva jelena. Lovci opažajo, da je v Prekmurju vse več krivolova. Krivolovci lovijo celo z dušilci zvoka.

Kdo je konec tedna v lovskem revirju med Vučjo Gomilo in Fokovci nezakonito ustrelil dva jelena, policisti še preiskujejo. Eden od lovcev je namreč v nedeljo, 4. novembra, policistom sporočil, da je v gozdu v polivinilasti vreči našel odvržene ostanke dveh jelenov, starih okrog 8 let. »Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lovsko društvo za približno 4.000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila,« so odgovorili na Policijski upravi Murska Sobota, kjer so do novembra letos obravnavali 9 primerov nezakonitega lova, lani v enakem obdobju pa 4. V zadnjem primeru je oškodovana Lovska družina Moravci.



Predsednik Zveze lovskih družin (ZLD) Prekmurja Ludvik Rituper ob robu dogodka pravi, da je krivolov žal pogost pojav v prekmurskih gozdovih. »Vsako leto je takih primerov vse več, krivolovci so tudi zelo prefinjeni, kajti na svojem orožju celo uporabljajo tudi dušilce zvoka.« Rituper je prepričan, da se odkrije zelo malo primerov krivolova; lovci sicer v gozdovih opažajo, da recimo nekdo z lendavskega konca prihaja na krivolov v gozdove na Goričkem ali je obratno. Da se v tem letnem času več govori o nezakonitem lovu pa je posledica, tako predsednik ZLD Prekmurja, da je zdaj čas za izdelovanje različnih salam.

Niko Časar
Kdo pobija jelene v prekmurskih gozdovih? 
lovci lov akcija jelen policija