vestnik

Konopljo je v avtu imel kar v darilni vrečki

Vestnik.si., 6. 2. 2019
Pums
V vrečki so bili spravljeni vršički rastline zeleno-rjave barve, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo.
Črna kronika

Policisti so, ko so v Radencih ustavili voznika, ker je telefoniral, v nadaljevanju postopka v vozilu našli konopljo.

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so pred dnevi v Radencih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Zaradi telefoniranja med vožnjo je voznik dobil plačilni nalog, v vozilu pa je bil tudi sopotnik, ki imel pri sebi večjo darilno vrečko, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.



V vrečki so bili spravljeni vršički rastline zeleno-rjave barve, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zasegli so približno 800 gramov zaenkrat neznane snovi, ki bo poslana na analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. V kolikor se bo ugotovilo, da dejansko gre za konopljo, bodo policisti proti 25-letniku podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.


V primeru pozitivnega rezultata analize odvzetih telesnih tekočin bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ker pa je še bilo na podlagi postopka za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih substanc ugotovljeno, da obstaja sum, da je 25-letni voznik vozil pod vplivom prepovedanih substanc, mu je bil odrejen strokovni pregled. V primeru pozitivnega rezultata analize odvzetih telesnih tekočin bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so še sporočili iz murskosoboške policijske uprave.
Nataša Juhnov
Policisti so konopljo našli v Radencih. Fotografija je simbolična. 
konoplja radenci policija plačilni nalog