vestnik

Ljutomer: Iz zlatarne odnesel za 50 tisoč evrov zlatnine 

Vestnik.si, 27. 2. 2019
PUMS
Policisti iščejo neznanega storilca, ki je prvega decembra lani v Murski Soboti ukradel verižico. 
Črna kronika

Včeraj so policisti v Ljutomeru obravnavali vlom v zlatarno. Za storilcem še poizvedujejo. 

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili več podrobnosti o tatvini zlatnine v Ljutomeru. Policisti so z zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da je neznani storilec pv noči na torek z neznanim predmetom vlomil skozi kovinska vrata in prišel v notranjost objekta, od koder je odtujil različno zlatnino v vrednosti okrog 50.000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila, je še sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica pomurske policije.


To ni edini primer v Pomurju, ko so si storilci za tarče izbrali zlatarne ali trgovine za odkup zlata. Prvega decembra lani je neznan moški vstopil v eno od murskosoboških zlatarn in zelo predrzno ukradel verižico, vredno 700 evrov. Tat je s svojim dejanjem opomnil na storilca, ki ima na grbi ropa murskosoboške trgovine za odkup zlata in zlatarne. Kaznivi dejanji sta se zgodili 19. julija in 3. avgusta 2013. Takrat je bil očitno na delu isti objestni ropar, ki je pri svojem podvigu celo ranil prodajalko v zlatarni v središču mesta v Slovenski ulici.

821588640d63230e7236e6b15f09a69a
PUMS
Čeprav so nepridiprava drugič posnele varnostne kamere pred vhodom v zlatarno, se je za njim izgubila vsaka sled.

Obakrat je ropal sredi belega dne. Čeprav so nepridiprava drugič posnele varnostne kamere pred vhodom v zlatarno, se je za njim izgubila vsaka sled. Pri prvem ropu je govoril z rahlo štajerskim naglasom, med ropom zlatarne pa v slovenskem knjižnem jeziku.

Nataša Juhnov
Policisti preiskujejo rop zlatarne v prleški prestolnici. 
rop zlatarne ljutomer pums