vestnik

Ljutomerčan, ki je sodniku na avtomobilu razbil stekla, končal v priporu

ABE, 24. 1. 2022
Jure Zauneker
Okrajno sodišče Ljutomer.
Črna kronika

Pripor za Boštjana Klementa, ki se je že večkrat spravil na sodnika Gorazda Tivadarja, je bil odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je za Boštjana Klementa iz Ljutomera včeraj odredil pripor, je za Vestnik potrdil Branko Palatin, predsednik sodišča. Pripor za osumljenca, ki je pretekli torek na parkirišču pred okrajnim sodiščem v Ljutomeru na vozilu tamkajšnjega sodnika Gorazda Tivadarja razbil stekla, je bil odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti, je še pojasnil Palatin. 

Boštjan Klement se je že večkrat spravil na Gorazda Tivadarja: šlo je od nadlegovanja z grožnjami ter žalitvami po SMS, po navadni pošti in po elektronski pošti. V več primerih je nato policija preko tožilstva sprožila kazenske postopke, za nekaj od njih je bil po naših podatkih že pravnomočno obsojen.

murska-sobota, sodišče, preprodajalci-droge
Jure Zauneker
Pripor za Boštjana Klementa, ki se je že večkrat spravil na sodnika Gorazda Tivadarja, je bil odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kot je v sporočilu za javnost po torkovem dogodku zapisalo Slovensko sodniško društvo, je Tivadarju znani storilec - Tivadar mu je sicer sodil v le enem postopku - po odhodu s sodišča na parkirišču pred sodno zgradbo vsem na očeh s kladivom povsem uničil obe stekli na osebnem vozilu. »Gre za že drugi napad na sodnika v relativno kratkem času, ki je povezan z njegovo sodniško službo - leta 2020 ga je isti storilec fizično napadel in ga poškodoval,« so sporočili iz Slovenskega sodniškega društva. 

sodišče, simbol
Nataša Juhnov
Spomnimo, da se je prvi napad na sodnika Gorazda Tivadarja zgodil leta 2020 med sodno obravnavo na okrajnem sodišču na Ptuju.

Prvi napad na sodnika se je zgodil septembra 2020 med sodno obravnavo na okrajnem sodišču na Ptuju. V obravnavi je takratni sodnik nastopil kot priča. Boštjanu Klementu so takrat sodili zaradi poškodovanja tuje stvari, saj je pred leti popisal stene in z granitnimi kockami razbil šipe na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru.

Torkovo dejanje je obsodilo tudi vrhovno sodišče. Več podrobnosti pa v novem Vestniku. 

boštjan-klement gorazd-tivadar sodišče