vestnik

Madžara, ki sta okradla Kitajca, izgnali iz države

ABE, 23. 3. 2020
Nataša Juhnov
Okrožno sodišče Murska Sobota. Slika je simbolična.
Črna kronika

Kaznivo dejanje velike tatvine sta tujca priznala in že povrnila škodo.

Tamas Kun in Iren Takacs, 61-letni Madžar in tri leta starejša Madžarka, oba sta doma iz okolice Blatnega jezera, sta se nedavno na okrožnem sodišču v Murski Soboti pokesala in priznala, da sta 11. novembra 2016 v Izoli okradla Kitajca. Vlomila sta v avtodom Kitajcev in ukradla za 3500 evrov predmetov. Kun je stari znanec slovenske policije in sodišč. Leta 2017 je v Kopru vlomil v osebni avtomobil, a še preden bi odnesel prenosni računalnik, ga je pregnal lastnik avtomobila.

sojenje, andrej-bukovec, simbol, sodišče
Nataša Juhnov
Sodišče. Slika je simbolična.

Predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije je vodila sodnica Natalija Goldinskij Husar, Madžara je tožil tožilec Matej Kučan, zagovarjala pa sta ju odvetnica Irma Hrelja Csaszar in odvetnik Zlatko Herceg. Kun je v zameno za priznanje krivde sprejel eno leto pogojne kazni zapora, Takacseva pa osem mesecev pogojne zaporne kazni. Sodnica je Kuna iz Slovenije izgnala za pet let, Madžarko pa za tri leta. Kun je na sodišče prinesel tudi 3500 evrov gotovine, namenjene za odškodnino kitajskima državljanoma.

Skesanca sta prosila, da ju Goldinskij Husarjeva oprosti plačila stroškov sojenja, Kun je po lastnih besedah zaposlen v izposojevalnici avtomobilov z mesečno plačo 500 evrov. Takacseva, kot je pojasnila, pa prejema 300 evrov pokojnine. Sodnica je njuni prošnji ugodila.

sojenja madžara