vestnik

Med Nemčavci in Markišavci vozilo pristalo v jarku. V Pomurju še tatvina goriva, nasilje v družini in uničevanje okolja

Vestnik.si, 6. 12. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali devet prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, šest kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, obremenjevanje in uničevanje okolja, poškodovanje tuje stvari, tatvino v trgovini, nasilje v družini, kjer je nasilnežu bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, ter zatajitev denarja na bankomatu.

Ena od prometnih nesreč, ki se je zgodila včeraj, se je zgodila med Nemčavci in Markišavci. Osebno vozilo je zapeljalo s cestišča in pristalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in službi avtovleke pri odstranitvi vozila. Poškodovanih ni bilo. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Glede na trenutne vremenske razmere policisti voznike opozarjajo, da prilagodijo hitrost vožnje razmeram na vozišču.

pums kronika-pomurskih-policistov