vestnik

Med poostrenim nadzorom so v Pomurju odredili 835 preizkusov alkoholiziranosti, 19 jih je bilo pozitivnih

Vestnik, 15. 12. 2021
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Med 6. in 12. decembrom je potekala tretja nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Policisti so v tem času skupno odredili 13.013 alkotestov, od tega je bilo 406 pozitivnih. Pomurski policisti so odredili 835 preizkusov alkoholiziranosti, 19 jih je bilo pozitivnih, od tega je bila pri devetih koncentracija alkohola nad 0,52 mg/l.

Med enotedenskim nadzorom so pomurski policisti ugotovili še 617 drugih kršitev prometne zakonodaje, za katere so izrekli globo ali opozorila, zasegli pa so tudi šest motornih vozil. 

turnišče, kontrola-prometa
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

V letošnjem letu so pomurski policisti obravnavali 774 prometnih nesreč, v enakem obdobju lani pa 670. V osmih prometnih nesrečah je letos umrlo devet oseb, lani pa v šestih prometnih nesrečah šest oseb. V letošnjih obravnavanih nesrečah je bil alkohol prisoten kar 76-krat. Vse voznike zato policisti ponovno pozivajo, naj vozijo trezni. "Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov," dodajajo.

policija, akcija-promil
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje. 

nacionalna-preventivna-akcija preprečevanje-vožnje-pod-vplivom-alkohola pums