vestnik

Moškega spoznala prek spleta, večkrat je prišel k njej domov v eno od vasi v Občini Puconci. Ko mu je nakazala 40 tisoč evrov, pa je 40-letnik izginil

Vestnik.si, 4. 12. 2020
Pixabay
Slika je simbolična.
Črna kronika

Policijska uprava Murska Sobota poroča o goljufivem moškem iz celjskega območja, ki je opeharil Prekmurko.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so avgusta prejeli prijavo ženske – po naših podatkih iz Občine Puconci –, ki je naznanila sum storitve kaznivega dejanja goljufije, v katerem je navedla, da je v začetku leta na socialnem omrežju zasledila oglas, da moški išče partnerko. »Na profil je poslala sporočilo in si pričela dopisovati z neznano osebo. Po mesecih dopisovanja sta se dogovorila za srečanje, ko je neznan moški prišel na dom oškodovanke, kjer sta se še večkrat srečala. Oškodovanki je obljubljal preselitev k njej. Kljub videzu situirane osebe je oškodovanko prosil za denar. Le-ta mu je nakazala oziroma izročila preko 40.000 evrov. Nato je vse stike z njo prekinil,« so sporočili iz PU Murska Sobota.

5c1e81aff09a639755b5a8e1ff0e92f0
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.

Murskosoboški policisti in kriminalisti so z opisom neznanega storilca seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov iz PU Celje, ki so neznanega storilca prepoznali. »Opravljene so bile tudi druge aktivnosti, na podlagi katerih je bil storilec prepoznan. Zoper 40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije,« so še sporočili iz PU Muska Sobota.

Policisti zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjamo na previdnost, so opozorili na PU Murska Sobota: »Neznani storilci na spletu najpogosteje zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu, da jih ne poznajo in jim nakažejo oz. izročijo denar.

goljufija policija žrtev